marți, 3 decembrie 2019

Publicat la 12/03/2019 02:52:00 p.m. de Anonim

Un nou zbor de pe Aeroportul Internațional Cluj. Vara anului 2020 va lega Clujul de Bodrum

Ardelenii vor avea la dispoziție un nou zbor charter, de vara viitoare, de pe Aeroportul Internațional “Avram Iancu”, care îi va duce în stațiunile Bodrum-Kusadasi-Marmaris.

Aeroportul Internațional Cluj va fi conectat în vara anului viitor cu stațiunea Bodrum printr-un zbor charter. Este singura cursă către Bodrum lansată la nivel național cu plecare de pe aeroportul clujean.
”Aceasta este singura din Cluj (n.red. cursă către Bodrum) și eu cred că va merge, pentru că e Cluj. Clujul este capitala Transilvaniei. Clujul singur poate să umple un avion, dar noi cum avem agenții mai peste tot, vom reuși să umplem o cursă regulată”, a declarat Alin Burcea, patronul agenției de turism Paralela 45.
Noul zbor va funcționa în perioada iunie-septembrie, în fiecare zi de marți.
“Vrem să aducem cât mai aproape de dumneavoastră o destinație extraordinar de dragă, care, din păcate, pe piața Clujului nu reușește să prindă încă. Dorința noastră este să vă facem să descoperiți cât este de frumoasă zona și să ne susțineți pentru proiectul charter-ului din 2020. Avem plecări din Cluj-Napoca în fiecare zi de marți în perioada 16 iunie – 8 septembrie. Orarul de zbor este unul foarte bun, plecări la ora 12.00, în Bodrum se ajunge la 14.00. Zborul este de două ore, cursele fiind operate de compania Corendon Airlines. Returul este la ora 9.00 și se ajunge în Cluj la ora 11.05. Distanțele de la aeroportul Bodrum avem Bodrum – Kusadasi 120 de kilometri, Bodrum – Marmaris 130 de kilometri, Bodrum – Oludeniz (Fethiye) 216 kilometri. În privința transferului Bodrum-Bodrum, Bodrum-Kusadasi și Bodrum-Marmaris acesta este de grup”, au mai spus reprezentanții agenției de turism.
Agenții de turism spun că noul avion turistic a apărut ca o necesitate, având în vedere numărul foarte mare de români care își petrec vacanțele în Turcia. Un manager de hotel din Bodrum a recunoscut faptul că România se află în top 10 țări de unde provin cei mai mulți turiști.

Antalya va fi istorie?

Peninsula Bodrum este situată de-a lungul coastei de sud-vest a Turciei, este înconjurată de 32 de insule naturale, peninsula având în jur de 650 kilometri pătrați. Bodrum, orașul natal al istoricului Herodot, este o împletire extraordinară de vechi și de nou, de tradiție, de modernism, de istorie și mitologie. Este un oraș emblematic la Marea Egee.
“Stațiunile peninsulei își întâmpină musafirii cu plaje frumoase, cu hoteluri de lux, de lanț internațional, diferite de cele pe care le regăsiți în Antalya. Este o diferență de clasă față de cele din Antalya. Distanța față de insula Kos (Grecia) este doar de o oră cu barca”, au mai declarat reprezentanții agenției de turism.
Potrivit directorului David Ciceo, destinaţia de vacanţă favorită în preferinţele pasagerilor care aleg să călătorească de pe Aeroportul Internaţional Cluj rămâne Antalya (Turcia).
“Antalya este cea mai bună destinaţie turistică a noastră pentru clujeni”, a precizat directorul aeroportului clujean, David Ciceo.
La nivel național, Antalya rămâne una dintre cele mai populare destinații pentru turiștii români, doar în anul 2019 agențiile din România trimițând un număr de 243.280 de turiști în această regiune. Astfel, țara noastră este pe locul 7 ca și număr de turiști în Antalya, fiind depășiți doar de țări precum Germania, Marea Britanie sau Rusia.
În prezent, de pe Aeroportul Internaţional „Avram Iancu” Cluj sunt disponibile pentru pasageri nu mai puţin de 45 destinaţii regulate din 21 de ţări, respectiv 11 destinaţii charter turistice din 4 ţări, prin intermediul a peste 15 operatori aerieni.
    Trimite prin e-mail