vineri, 6 decembrie 2019

Publicat la 12/06/2019 07:30:00 a.m. de Anonim

Mediașul intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă


Iluminatul festiv de sărbători în municipiul Mediaș va fi pornit oficial sâmbătă după-amiază. În Piața Regele Ferdinand I vor avea loc mai multe concerte susținute de Smiley, Compact, Dinamic și Reea. Tot aici, pentru al patrulea an consecutiv, a fost amenajat un patinoar artificial pe o suprafață de 600 metri pătrați.


Alex PÎNTEA

Împodobirea Mediașului pentru sărbătorile de iarnă a intrat pe ultima sută de metri. În zona centrală, dar şi pe străzile principale au fost montate ghirlande, plase luminoase şi diferite figurine. Iluminatul ornamental va fi pus în funcțiune sâmbătă după-amiază, de la ora 17.00. Societatea Luxten a început, încă de acum câteva săptămâni, montarea instalaţiilor de lumini pentru sărbătorile de iarnă. Astfel, au fost montate traversări între stâlpi și ghirlande, figurine, plase luminoase, precum și panouri luminoase cu inscripția „La mulți ani!” la intrările în oraș și în Piața Corneliu Coposu. De asemenea, în Piața Regele Ferdinand I a fost montat un brad natural de 12 metri. Acesta a fost donat de către o persoană care a dorit să rămână anonimă.

Patinoar artificial

Iubitorii patinajului din municipiul Mediaş şi din zonă au şi anul acesta un motiv de bucurie. Patinoarul artificial va funcţiona şi în această iarnă în Piața Regele Ferdinand I. Montarea patinoarului a început deja, iar deschiderea oficială este programată sâmbătă, de la ora 12.00. „Primăria municipiului Mediaș a început lucrările de amenajare a patinoarului, a cărui inaugurare oficială va avea loc în data de 7 decembrie. Ca și anul trecut, acesta este amplasat în Piața Regele Ferdinand I, în zona Centrului Cultural Casa Schuller”, a precizat Anamaria Prodan, purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș.

Spectacole pe gheață

Patinoarul artificial va avea anul acesta o suprafață de 600 de metri pătrați. El va fi amenajat sub o cupolă luminoasă, iar pe toată perioada de funcționare, medieșenii de toate vârstele vor fi așteptați cu multe surprize pregătite de către organizatori. Surprize vor fi chiar din ziua deschiderii. „Începând din 7 decembrie, de la ora 12.00, medieșenii se pot bucura și de patinoarul amplasat în Piața Regele Ferdinand I, care îi așteaptă pe toți iubitorii sportului pe patine, indiferent de vârstă, până la jumătatea lunii februarie 2020. Spre bucuria copiilor, sezonul sărbătorilor de iarnă reprezintă un bun prilej de a sărbători deschiderea patinoarului din municipiul nostru prin intermediul unor spectacole pe gheață, susținute de trupa Oaki și Clubul lui Miki”, mai spune Anamaria Prodan.

Concerte extraordinare

În aceeaşi zi în care se va deschide patinoarul, este programat în Piaţa Regele Ferdinand I şi un spectacol deosebit de Crăciun. Începând cu ora 14.00 vor susține recitaluri în centrul istoric elevii Clubului Copiilor din Mediaș, trupele Reea, Dinamic și Compact. Capul de afiș al evenimentului va fi concertul susținut de Smiley. „În data de 7 decembrie, odată cu pornirea iluminatului festiv de sărbători în întregul municipiu, în Piața Regele Ferdinand I, Primăria municipiului Mediaș organizează un concert susținut de nume mari ale muzicii locale și naționale. Este vorba de elevii Clubului Copiilor din Mediaș, trupele Reea, Dinamic și Compact și binecunoscutul artist Smiley”, a mai explicat Anamaria Prodan.
    Trimite prin e-mail