joi, 12 decembrie 2019

Publicat la 12/12/2019 08:42:00 p.m. de Anonim

Eșec pe Arena Națională


Gruparea de pe Târnava Mare a cedat vineri seara pe terenul vicecampioanei. Formația lui Edi Iordănescu a avut două ocazii foarte mari în prima repriză, la lovitura de cap a lui Ely Fernandes și bara lui Sergiu Buș, încă o ocazie mare a lui Nasser Chamed în debutul actului secund și a primit apoi două goluri într-un interval de 13 minute în repriza a doua. Florinel Coman și Dennis Man au înscris golurile victoriei bucureștenilor. Sâmbătă, de la ora 15.00, Gaz Metan va juca tot în deplasare cu Politehnica Iași.
 
Alex PÎNTEA
 
Începutul partidei de pe Arena Națională a fost unul echilibrat, dar fără ocazii de gol. În minutul 13, Florin Tănase l-a lansat în adâncime pe Florinel Coman, la marginea careului, dar mijlocașul de la FCSB a așteptat prea mult și a fost blocat de Ionuț Larie în momentul șutului. Peste zece minute, Gaz Metan a avut o dublă ocazie de gol la aceeași fază. Mai întâi, Cristian Bălgrădean a reușit o paradă de excepție la lovitura de cap a lui Ely Fernandes, mingea a ajuns la Sergiu Ciocan, care a întors pentru Sergiu Buș, acesta a șutat, balonul a fost deviat și a lovit bara porții adverse. La cealaltă poartă, Răzvan Pleșca a respins în corner șutul lui Dennis Man din minutul 36, iar apoi, în prelungirile primei reprize, același Man a trimis peste din câțiva metri cu poarta goală.

Două goluri în 13 minute

Gaz Metan a început bine actul secund, iar în minutul 50, Romeo Roberto a centrat de partea dreaptă, Chamed a șutat, iar portarul Bălgrădean a avut o nouă intervenție foarte bună. În minutul 66, FCSB a reușit să deschidă scorul. Olimpiu Moruțan a pasat în stânga la Florin Tănase, care a centrat din prima în fața porții, iar Florinel Coman a reușit să înscrie. Peste alte treisprezece minute, după un corner al gaziștilor, FCSB a plecat pe contraatac, iar Dennis Man a reușit să dubleze avantajul formației sale. Gaz Metan nu a mai reușit apoi nimic notabil și a plecat învinsă de pe Arena Națională.

De vină, oboseala

La finalul partidei pierdute pe terenul vicecampioanei, tehnicianul alb-negrilor a explicat că formația sa a jucat bine în prima repriză, dar în repriza a doua oboseala și-a spus cuvântul. Edi Iordănescu consideră și că problemele de lot au cântărit în rezultatul final. „În primul rând, nu a fost drept ce s-a întâmplat cu programul, cu intermediara asta în decembrie. Noi am jucat trei meciuri în șapte zile, iar fostul nostru adversar, Voluntari şi FCSB, au jucat fiecare doar două. Împotriva FCSB-ului, dacă nu poţi să alergi, dacă nu eşti proaspăt, nu ai agresivitate, nu ai organizare defensivă foarte bună, e greu să scoţi ceva. Noi am avut şi probleme de lot, e foarte greu în condiţiile astea. Cu toate acestea, echipa a jucat bine în prima repriză, în care a fost exactă, în care noi ne-am pus amprenta pe joc, am avut un control emoţional bun, am avut bară, am fost echipa care putea să deschidă scorul. FCSB, în prima repriză, a avut o singură situaţie, în ultimul minut. Deci cred că, dacă marcam, altfel gestionam lucrurile. În repriza a doua ne-am pierdut intensitatea, n-am mai fost primii la minge, n-am mai putut să tamponăm adversarii în zonele intermediare, nu am mai putut să acoperim bine anumite spaţii şi cu toate acestea, până la golul al doilea, adversarul nu a mai avut multe situaţii“, a comentat Iordănescu.
    Trimite prin e-mail