marți, 5 noiembrie 2019

Publicat la 11/05/2019 07:33:00 a.m. de Anonim

05.11.2019 - Președintele Iohannis, premiat la Sibiu de femeile liberale. ”Îmi este foarte ușor să vorbesc în acest oraș despre normalitate” (P.E.)


Președintele României, Klaus Iohannis, a primit duminică, la Sibiu, premiul „Victoria Normalității” din partea Organizației de Femei a Partidului Național Liberal, în cadrul evenimentului „Femeile liberale premiază excelența”, organizat de Organizația de femei a PNL și de PNL Sibiu.


Evenimentul s-a desfășurat la Sala Thalia și a adunat peste 400 de femei liberale din toată țara. Președintele Iohannis a venit însoțit de soția sa, Carmen Iohannis, iar invitat special al evenimentului a fost Doris Pack, președinta Organizației de Femei a Partidului Popular European.
„Sunt convins că România mea va deveni o țară prosperă, normală, europeană, cu sau fără mine, dar sper să pot participa un pic la acest efort. Sunt foarte bucuros că în această seară frumoasă ne întâlnim într-un oraș în care îmi este foarte ușor să vorbesc despre normalitate”, a declarat președintele, mulțumind pentru premiu președintei Organizației de Femei a PNL, Florica Cherecheș, și președintei PNL Sibiu, Raluca Turcan.
În cadrul evenimentului au primit premii 10 doamne care s-au remarcat prin activitatea lor, printre care primarul Sibiului, Astrid Fodor, președinta Consiliului Județean, Daniela Cîmpean, dr. Maria Livia Ognean și prof. Florentina Ileșan.
„România normală e țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice”
Președintele Klaus Iohannis a felicitat doamnele care au primit premii și s-a referit în discursul său la motivele pentru care multe din domeniile cheie ale statului nu funcționează așa cum ar trebui într-o Românie normală. „Vorbim foarte mult despre normalitate și asta nu numai de când am introdus sloganul acesta pe afișele mele. În aproape toate discuțiile pe care le avem cu prietenii, cu familia, în discursurile politice, auzim cuvintele normal, normalitate. Lumea zice că vrem o administrație normală, o școală normală, o Românie normală. Dar, dragele mele, ce este această Românie normală? În ce constă această normalitate? Cred că putem începe de la capătul de sus al normalității, care este excelența. Cu această ocazie îmi permit să le felicit pe doamnele premiate la această gală, ele ne arată ce este excelența în România. Felicitări!”, a spus președintele.
Klaus Iohannis a vorbit despre motivele pentru care nu se poate vorbi încă de o Românie normală, la 30 de ani de la Revoluție. „O Românie normală este o Românie în care cel în suferință găsește ușor un spital modern bine dotat, cu personal foarte bine calificat, cu oameni dedicați meseriei. România normală este acea țară în care românii se întorc. În care locurile de muncă se creează aici, la noi, cum fac foarte mulți antreprenori și nu mai e nimeni obligat să plece din România. România normală e România în care legea-i lege pentru toți. România normală e țara în care hoții stau în pușcărie, nu la butoanele politice. România normală este țara în care politicienii încurajează independența sistemului judiciar. România normală e acea Românie în care politicienii doresc să ocupe funcții pentru a rezolva problemele societății, nu pentru a-și rezolva problemele, multe dintre ele penale. Pare așa de simplu, dar oare dacă-i așa de simplu, de ce nu am reușit în cei 30 de ani scurși de la revoluție să ajungem și noi în România la normalitate? Ce ne împiedică? Ce ne ține? Ce ne încurcă? Cine ne încurcă de 30 de ani? De ce după 30 de ani de când oficial spunem că am scăpat de comunism nu avem impresia că am scăpat și de comuniști?”
În această țară frumoasă plină de optimism nu vreau să vorbesc aproape deloc despre ce ne-a ținut și cine ne ține, dar nu pot să nu spun motivul pentru care România nu s-a dezvoltat. România a încercat, dar motivul pentru care România nu a reușit încă să scape de tot de comunism se numește PSD. De asta suntem în război politic”, a declarat președintele Iohannis.
Raluca Turcan: „Foarte multe s-au schimbat în bine la Sibiu grație domnului Președinte Iohannis și foarte multe se vor schimba în bine și în România”
Gala „Femeile liberale premiază excelența” a fost organizată de Organizația de Femei a PNL și de Organizația PNL Sibiu. Liderul acestei organizații, Raluca Turcan, s-a referit în discursul său la Sibiu, orașul care prin ”parteneriatul bazat pe respect și pe aprecierea muncii” a reușit să se dezvolte.  „Nu există un loc mai potrivit pentru a celebra implicarea doamnelor în comunitate decât Sibiul. În acest oraș minunat al României, condus de o doamnă, în acest județ, condus de o doamnă și, cu voia dumneavoastră, în această organizație a Partidului Național Liberal condusă de o doamnă, implicarea femeilor s-a dovedit întotdeauna a fi o carte câștigătoare”, a spus Raluca Turcan.
Liderul grupului PNL din Camera Deputaților, Raluca Turcan, a vorbit despre lucrurile care au făcut ca Sibiul să cunoască schimbarea din ultimii 20 de ani. „În primul rând, standardele au crescut. Merge oricum n-a mai fost acceptat. Tot ce înseamnă politică, administrație locală, acțiune civică, s-a făcut cu obiective pe termen lung, la o calitate care să reziste timpului. Mărturiile sunt la fiecare pas.  În al doilea rând, fără compromisuri care compromit. Desigur, au fost atacuri peste atacuri, dar cetățenii au înțeles întotdeauna forța exemplului bun. În al treilea rând, valorizarea oamenilor care au forța să-și asume ducerea la bun sfârșit a proiectelor. Eu cred cu tărie că ceea ce a stat la baza acestei schimbări de substanța adusă la Sibiu de președintele Klaus Iohannis a fost importanța dată valorilor! Pentru că valorile îți dau nu doar direcția corectă, ci și energia și determinarea pentru a face față provocărilor. În valori stă totul. În corectitudine, în loialitate, în determinare, în educație.  Foarte multe s-au schimbat în bine la Sibiu grație domnului Președinte Iohannis și foarte multe se vor schimba în bine și în România: România bazată pe lege, pe un respect autentic față de drepturile oamenilor, cu o direcție clară, către Occident și către modernizare”, a spus Raluca Turcan.

Publicat de Mesagerul de Sibiu SRL, la comanda PNL, cod mandatar financiar 31190005
    Trimite prin e-mail