marți, 19 noiembrie 2019

Publicat la 11/19/2019 10:52:00 a.m. de Anonim

Enumerați în gând numele a top 20 de politicieni români. Acum încercați același lucru cu numele directorilor a top 20 de fabrici din România | OPINIE


Nu veți reuși să vă aduceți aminte nici măcar cinci nume, poate nici unul.

Ironic, nu? Și desigur, nedrept. Pentru că ei plătesc pentru școala și grădinița copiilor noștri. Pentru că achită notele de plată la studiile de fezabilitate la autostrăzi (nu puteam zice notele de plată la autostrăzi, pentru că nu se construiesc). Pentru că ei dau bani pentru aparatura și medicamentele folosite în spitalele bune sau rele pe care le avem. Pentru că ei susțin peste o sută de mii de joburi în țară, și crează alte câteva sute de mii pe verticală și orizontală. Pentru că ar putea conduce fără probleme orice minister în funcție de specializarea pe care o au.
În 2015 scriam într-o opinie că sunt industriași care merită decorați și cunoscuți mai bine decât mulți politicieni pentru ceea ce fac pentru România. Sper că între timp au fost decorați câțiva dintre ei.
Astăzi, după 4 ani și un mix economic nesustenabil, l-aș ruga pe premierul Ludovic Orban să aducă în consiliul consultativ pe care dorește să-l creeze dacă nu 20 atunci cel puțin 10 directori generali ai celor mai mari fabrici din România, dacă aspiră ca politicile publice din următorul ciclu economic să se axeze pe o economie de producție și export, cu valoare adăugată mare. Și nici nu ar trebui să avem alte politici publice, la un deficit la balanței comerciale de 11 miliarde de euro și un avans al importurilor mai mare decât rata inflației.

Dragoş Damian, CEO Terapia Cluj
    Trimite prin e-mail