sâmbătă, 26 octombrie 2019

Publicat la 10/26/2019 10:42:00 a.m. de Redacţie

Ziua Regelui Mihai I şi Ziua Armatei Române, sărbătorite la Copşa Mică


Ziua de 25 octombrie a fost marcată la Copşa Mică de către Liceul Tehnologic "Nicolae Teclu", în colaborare cu Primăria oraşului Copşa Mică, printr-un simpozion dedicat celor două mari evenimente istorice: Ziua Regelui Mihai I şi Ziua Armatei Române.

Astfel, în amfiteatrul liceului, elevi de la ciclul gimnazial şi cel liceal au luat parte, împreună cu câţiva invitaţi din cadrul primăriei şi ai asociaţiilor locale, la o lecţie de istorie "altfel", spusă de data aceasta chiar de elevi.
Elevii au prezentat aspecte din viaţa Regelui Mihai I şi legătura specială între sărbătorirea în această zi şi a Zilei Armatei Române: la această dată, în cinstea zilei de naştere a monarhului, generalul Gheorghe Avramescu a eliberat ultima palmă de pământ românesc din Transilvania de Nord de sub ocupaţia horthystă. Astfel, ziua de 25 octombrie este în mod direct legată de Regele Mihai I al României care în 1944 era şi comandantul suprem al Armatei Române.
După terminarea acestei ore de istorie, elevii Liceului Tehnologic "Nicolae Teclu" Copşa Mică, împreună cu primarul Daniel Tudor Mihalache, au depus la statuia Regelui Mihai I din localitate o jerbă de flori şi au ţinut un moment de reculegere în amintirea ultimului monarh al României.
    Trimite prin e-mail