marți, 8 octombrie 2019

Publicat la 10/08/2019 05:18:00 p.m. de Anonim

Restanțieri la impozite


Medieșenii, persoane fizice și juridice, au plătit la bugetul local, până la sfârșitul lunii septembrie, aproximativ 34 milioane de lei, reprezentând taxe și impozite. 


Din 1 octombrie, cei care nu s-au încadrat în termenul legal vor plăti și majorări de întârziere de 1% pe lună sau fracțiune de lună. Bugetul local a încasat până la finalul semestrului al doilea din acest an cu circa 30 la sută mai mult ca și anul trecut. Chiar și așa, aproximativ 8.000 de persoane fizice și 500 de persoane juridice au restanțe la plata impozitelor.
„În primele nouă luni ale acestui an, medieșenii au plătit impozite în valoare de aproximativ 34 de milioane de lei. Suma este una consistentă, fiind mai mare cu 30 la sută față de banii încasați din taxele medieșenilor în aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, 72 la sută din totalul persoane fizice și 52 la sută din totalul persoanelor juridice au achitat integral principalele impozite și taxe, în timp ce 12 la sută din persoanele fizice din Mediaș și 22 la sută din totalul persoanelor juridice au achitat doar parțial impozitele și taxele locale. Pentru aproximativ 8.000 de persoane fizice și 500 de persoane juridice din oraș, se vor achita majorări de întârziere începând cu 1 octombrie pentru impozitele și taxele neachitate, în conformitate cu reglementările legale în vigoare, respectiv 1% pe lună sau fracțiune de lună”, a explicat Dan Mărginean, directorul Direcției Fiscale Locale Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail