joi, 3 octombrie 2019

Publicat la 10/03/2019 11:52:00 a.m. de Anonim

Nicolae Neagu: Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgență! Este ultima șansă să reclădim România din temelii


Moțiunea de cenzură intitulată „Ca să reconstruim România, Guvernul Dăncilă trebuie demis de urgenţă!” a fost depusă de Partidul Național Liberal la Parlament, cu un număr total de 237 de semnături de la toate partidele parlamentare.


Pentru ca această moțiune să fie adoptată, vor fi necesare 233 de voturi „pentru”.

„Moţiunea de cenzură consfințește o realitate incontestabilă: acest guvernul nu mai are majoritate parlamentară şi nici legitimitate politică pentru a guverna ţara, și ar fi fost firesc ca Guvernul Dăncilă să respecte votul românilor din 26 mai 2019 și să plece încă de atunci de la guvernare.
Guvernul Dăncilă este guvernul şanselor ratate pentru România. Cu acest guvern în funcție România va pierde oportunităţi în fiecare zi, pentru că nu au demarat niciun proiect major pentru infrastructura românească deși unele dintre aceste proiecte se regăsesc chiar între promisiunile făcute de PSD în anul 2016.  Intrăm în anul 2020 şi constatăm că aproape 6,4 miliarde de euro din fondurile europene alocate României nici măcar nu au fost cerute de la Uniunea Europeană pentru că reprezentanții acestui guvern nu vor și nici nu știu să atragă fonduri europene pentru dezvoltarea țării.
Sub Guvernul Dăncilă am avut cele mai slabe alocări pentru investiţii din ultimii 15 ani, raportate la Produsul Intern Brut și doamna Dăncilă continuă să se laude că „a scos ţara din noroaie” şi că „investiţiile publice sunt o prioritate”. Bugetul pentru autoritățile locale a avut anul acesta cea mai mică finanțare din PIB, de când este PSD la guvernare, în special  bugetele serviciilor de asistență socială. PSD a pedepsit administrațiile locale performante care din cauza măsurilor adoptate nu au mai avut suficienți bani pentru servicii publice de calitate și pentru proiecte de investiții. Investițiile vor atinge în 2019 recordul negativ absolut pentru ultimele două decenii și nu vom avea nici autostrăzi noi și nici infrastructură feroviară de mare viteză.
Încrederea în economia românească aproape că nu mai există din cauza faptului că, la noi legislaţia economică se modifică aproape săptămânal și nici un investitor privat nu își mai permite investiții în România. Prin Ordonanţa Lăcomiei au introdus taxe noi şi au distrus puterea de cumpărare a românilor. Guvernul Dăncilă este guvernul care „a scumpit viaţa tuturor românilor, prin facturi aproape duble la utilităţi şi prin preţuri uriaşe la alimentele de bază.”
Dublarea deficitului de cont curent într-un timp record, a împins România să importe tot mai mult în detrimentul producătorilor români care cu greu mai rezistă pe piață. În consecinţă, avem cea mai mare inflaţie din UE şi  monedă naţională continuă să se devalorizeze.
Astăzi aproape toţi indicatorii economici arată din ce în ce mai rău și din criteriile de la Maastricht, necesare adoptării monedei unice europene, mai îndeplinim numai unul: raportul dintre datoria publică şi PIB.
Instituțiile financiare vorbesc de România ca „statul cel mai vulnerabil din Uniunea Europeană, în faţa unei posibile crize economice sau a unei recesiunii” dar Guvernul României nu respectă niciunul dintre avertismentele primite.
Nu sunt interesați de soarta şcolii româneşti și au demonstrat-o prin tăierea a peste 1 miliard de lei de la învăţământ, deşi doamna prim-ministru Dăncilă cunoaşte foarte bine cât de subfinanţat este sistemul de învățământ româneasc.
În urma promisiunilor PSD România pierde şansa de a construi spitale regionale, bine dotate, din bani europeni și situația spitalelor publice actuale este sub limita decenței, atât din cauza dotărilor deficitare, cât şi a spaţiilor necorespunzătoare pentru un act medical de calitate. Românii plătesc contribuții la sănătate fără a beneficia de servicii de calitate.
Prin încercările disperate pe care le fac pentru a bloca dreptul constituţional al românilor din diaspora vor atrage din nou disprețul acestora. În momentul de față, posibilitatea votării prin corespondenţă este aproape necunoscută, de către românii din diaspora, din cauză că nu a fost suficient de mediatizată această posibilitate pe care o au începând de la aceste alegeri, și de asemenea secţiile noi de votare din marile comunităţi de români din străinătate nici până acum nu au fost stabilite.
Guvernele PSD au transformat România într-o ţară nesigură pentru cetăţenii săi, unde infracţionalitatea este la ea acasă în urma legiferării recursului compensatoriu. Nici după evenimentele din această vară, reforma amplă a Ministerului Afacerilor Interne şi a Poliţiei Române nu va fi o prioritate pentru guvernanți.
România are acum cel mai slab, cel mai mare şi mai ineficient guvern din Europa, cu 27 de miniştri şi alţi peste 150 de secretari de stat!
Nu este târziu să acționăm împreună pentru viitorul României educate. Demiterea Guvernului Dăncilă, prin moțiunea de cenzură depusă de PNL, este o condiţie esenţială pentru intrarea României în normalitate și este ultima șansă să reclădim România din temelii.
După demiterea Guvernului Dăncilă, PNL va propune, în urma consultărilor cu președintele României și partidele politice parlamentare, un guvern suplu, european, cu 15 ministere, cu o echipă de oameni competenţi, responsabili și integri.
Adoptarea unui program de guvernare responsabil, orientat spre dezvoltarea, modernizarea țării, precum şi spre prosperitatea reală a fiecărui român va contribui la reconstrucția României astfel: prin investiţii publice majore, prin utilizarea fondurilor europene, printr-o creştere economică solidă bazată pe producţie şi exporturi, prin servicii publice de cea mai bună calitate”, a declarat Nicolae Neagu, deputat PNL de Sibiu.
    Trimite prin e-mail