joi, 10 octombrie 2019

Publicat la 10/10/2019 07:21:00 a.m. de Anonim

Mediaşul a intrat în curăţenie generală


Luni dimineața a început curăţenia de toamnă în municipiul de pe Târnava Mare.

Alex PÎNTEA

În perioada 8 octombrie - 9 noiembrie,  în  municipiul Mediaş se va derula campania „Curăţenia de toamnă”, aceasta constând în activităţi specifice serviciului de salubrizare, printre care şi cea de colectare a deşeurilor vegetale şi voluminoase, colectarea acestora realizându-se săptămânal, conform calendarului de colectare. De asemenea, această campanie presupune ample activități de salubrizare a domeniului public constând în îndepărtarea pământului și nisipului acumulat la bordură, măturat mecanizat, întreținerea manuală a părții carosabile, a trotuarelor și a zonelor verzi, colectarea deșeurilor abandonate pe domeniul public și privat al municipiul Mediaș.

Nu scăpați de deșeuri la întâmplare!

Operatorul de salubritate a lansat un apel către medieșeni, care sunt rugați să respecte programul de colectare a deşeurilor vegetale aşa cum este el stabilit în calendarul ECO-SAL.
„În situaţia în care nu mai deţineţi acest calendar, puteţi obţine informaţii pe site-ul societăţii www.eco-sal.ro sau la numărul de telefon 0374/075.464. Dacă, din motive obiective, nu vă puteţi încadra în programul de colectare, nu scoateţi deşeurile vegetale în faţa porţii, contactaţi operatorul de salubritate pentru identificarea unor soluţii sau pentru reprogramarea colectării deşeurilor. Abandonarea la întâmplare a deşeurilor pe domeniul public reduce eficienţa acestei campanii conducând, în egală măsură, la îndepărtarea de scopul pentru care aceasta este organizată”, se arată într-un comunicat de presă remis de către societatea ECO-SAL.


Mai bine pe termen lung

Campaniile „Curăţenia de primăvară” şi „Curăţenia de toamnă” sunt acţiuni pe care autorităţiile publice locale au înţeles să le implementeze în scopuri bine definite. Acestea se referă în principal la o dezvoltare durabilă a serviciului de salubrizare, responsabilitate față de cetățeni, responsabilitate pentru protecţia mediului înconjurător, dar și pentru creşterea gradului de satisfacţie a populaţiei.
    Trimite prin e-mail