marți, 8 octombrie 2019

Publicat la 10/08/2019 05:23:00 p.m. de Anonim

A venit și victoria!


Gaz Metan Mediaș a învins Academica Clinceni, cu scorul de 2-1. Sergiu Buș și Dumitru Cardoso au marcat într-un interval de două minute golurile care au adus trei puncte foarte importante pentru gruparea de pe Târnava Mare. Academica a sperat la o revenire, după ce o minge reluată de Patriche a fost deviată de Neluț Roșu în propria poartă, cu șase minute înainte de final, dar Gaz Metan a menținut rezultatul și a oprit seria de trei eșecuri. Campionatul este întrerupt în Liga I, la sfârșitul acestei săptămâni, iar Gazul ar putea disputa un joc de verificare cu o echipă din eșaloanele inferioare.


Alex PÎNTEA

Gaz Metan a început tare partida cu Academica, iar în minutul 2 lovitura de cap a lui Marius Constantin, după o lovitură liberă bătută de Roșu, a lovit bara porții adverse și a ieșit în afara terenului. În minutul 24, portarul Academicii a reușit să rețină șutul lui Marian Pleașcă la colțul scurt. După o jumătate de oră de joc, Ely Fernandes a scăpat singur pe partea dreaptă, a driblat portarul, dar a fost în cele din urmă blocat. La cornerul care a urmat, același jucător a trimis cu capul pe lângă poarta adversă, iar repriza s-a terminat cu scor alb.


Două goluri în două minute

Repriza a doua s-a desfășurat după aproximativ aceleași coordonate. În minutul 71, Romeo Roberto a fost deschis foarte bine pe partea dreaptă, a centrat în careu, iar Sergiu Buș a marcat golul de 1-0. Peste doar un minut, Ionuț Larie l-a lansat foarte bine pe Dumitru Cardoso în adâncime, iar acesta a pătruns și l-a executat pe portar pentru 2-0. În minutul 84, mingea lovită cu capul de Răzvan Patriche după un corner, a fost deviată de Neluț Roșu în propria poartă, iar oaspeții au sperat că pot reveni. În prelungirile partidei, Nasser Chamed și Darius Olaru au fost aproape de golul al treilea, iar partida s-a încheiat cu victoria la limită a gaziștilor.

Campionat întrerupt

Fotbaliștii Gazului Metan nu au programat niciun joc oficial la sfârșitul acestei săptămâni. Campionatul este întrerupt datorită partidelor pe care echipa națională a României le va disputa în compania Norvegiei și Insulelor Feroe, contând pentru preliminariile Campionatului European de anul viitor. Pentru a profita de pauza competițională, gaziștii ar putea disputa un joc de verificare cu o echipă din eșaloanele inferioare. Detaliile acestuia nu au fost deocamdată stabilite.

Jucători la naționala de tineret

Gaz Metan dă doi jucători la naționala de tineret a României. Darius Olaru și Mihai Velisar fac parte din lotul de 22 de jucători cu care România va aborda meciurile cu Ucraina și Irlanda de Nord, în preliminariile Euro 2021. România va întâlni Ucraina pe 10 octombrie, de la ora 20.30, pe Stadionul „Ilie Oană” din Ploiești. Patru zile mai târziu, pe 14 octombrie, tot de la ora 20.30, România va juca cu Irlanda de Nord, pe Stadionul „Anghel Iordănescu” din Voluntari.
    Trimite prin e-mail