joi, 3 octombrie 2019

Publicat la 10/03/2019 11:43:00 a.m. de Anonim

Implicare pentru curățenie în județul Sibiu


Pentru a încuraja păstrarea curățeniei, Consiliul Județean Sibiu s-a alăturat pentru al treilea an consecutiv campaniei naționale Let’s Do It, Romania!


Ca și anul trecut, conducerea județului a ales să mobilizeze instituțiile publice în sprijinul zonei Bâlea Lac, o carte de vizită a județului Sibiu și un important punct de atracție turistică.

75 de voluntari, 135 de saci de deșeuri

Alături de angajații Consiliului Județean Sibiu, la Bâlea Lac s-a mobilizat o echipă impresionantă de voluntari de la ISU, completată de ADI ECO Sibiu, Filarmonica de Stat Sibiu, Salvamont Sibiu. Acțiunea s-a desfășurat cu sprijin din partea operatorului SOMA care a asigurat transportul deșeurilor colectate. Cei aproximativ 75 de voluntari au reușit să strângă peste 135 de saci de deșeuri în doar câteva ore. ADI ECO a desfășurat la Bâlea Lac și acțiuni specifice campaniei „Și în gunoi sunt super-eroi”, prin care se promovează reciclarea.
„Am observat că zona este mai curată decât anul trecut, ceea ce poate fi un indicator că astfel de acțiuni de conștientizare au impact atât în rândul turiștilor, cât și al operatorilor economici din zonă.  Mulțumesc tuturor sibienilor, mici și mari, care au participat sâmbătă la acțiuni de curățenie în județul Sibiu. Fiecare dintre noi putem fi un exemplu pentru cei de lângă noi”, a declarat președintele Consiliului Județean Sibiu, Daniela Cîmpean.
Și angajații Spitalului de Pneumoftiziologie Sibiu s-au implicat sâmbătă în igienizarea spațiilor din vecinătatea spitalului și dispensarului TBC, colectând peste 40 de saci de gunoaie.
Consiliul Județean a sprijinit și în acest an prin intermediul Sălii Transilvania organizarea Let’s Do It Romania în județul Sibiu. (A.L.)
    Trimite prin e-mail