miercuri, 25 septembrie 2019

Publicat la 9/25/2019 08:42:00 p.m. de Anonim

Străzi în șantier


Pe străzile Feleac, Sticlei și Școlii se desfășoară lucrări de modernizare și reabilitare.

Alex PÎNTEA

Proiectul de reamenajare și modernizare a străzii Feleac din cartierul Gura-Câmpului continuă și va fi gata în mare măsură până la finalul anului în curs. Acesta include reabilitarea infrastructurii rutiere, amenajarea trotuarelor și crearea de locuri noi de parcare. Străzile Sticlei și Școlii din cartierul Vitrometan vor fi  și ele reabilitate anul acesta. În prezent, pe cele două artere se desfășoară lucrări de înlocuire a rețelei de apă și de canalizare menajeră. Ulterior, se va turna covor asfaltic, se vor reamenaja trotuarele și se vor amenaja parcări unde va fi posibil. 

Investiție importantă

Strada Feleac a intrat anul trecut în șantier. În condițiile în care proiectul este unul de amploare, lucrările continuă în prezent. Echipele de muncitori lucrează pentru reamenajarea trotuarelor, sunt create locuri noi de parcare, iar ulterior se toarnă covor asfaltic. Toate aceste lucrări sunt parte a contractului de întreținere a drumurilor publice, trotuarelor și parcărilor, încheiat în luna iulie între Primăria Mediaș și compania Geiger Transilvania. „Practic, nu am făcut altceva decât să reluăm unele lucrări pe care le-am început anul trecut. Acestea constau în amenajarea trotuarelor, a parcărilor și nu în ultimul rând vom reface sistemul rutier. Apreciez că vom înainta suficient de mult astfel încât să mulțumim cât mai multă lume până la sfârșitul acestui an“, a explicat primarul Gheorghe Roman.

Apă, canal și asfalt

În aceste zile se lucrează și pe străzile Sticlei și Școlii din cartierul Vitrometan. Obiectivul de investiții care vizează reabilitarea reţelei de apă potabilă și a rețelei de canalizare menajeră, pe cele două artere are valoarea de aproximativ 292.000 lei. Acesta  se derulează cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș. Odată finalizat, pe cele două străzi va fi reabilitată infrastructura rutieră, dar și trotuarele. Totodată se vor amenaja locuri de parcare, acolo unde va fi posibil. „În primăvara acestui an am avut o întâlnire cu medieșenii care locuiesc pe străzile Sticlei și Școlii. Am promis atunci că până la finalul acestui an vom interveni în zonă pentru refacerea sistemului rutier, vom amenaja trotuarele, iar acolo unde este cazul vom amenaja și locuri de parcare. Lucrarea este oarecum întârziată, întrucât pe strada Sticlei trebuie să înlocuim rețeaua de canalizare menajeră și în anumite locuri rețeaua de apă. Cea mai mare parte a întârzierii se datorează faptului că bugetul României și implicit al Mediașului au fost aprobate foarte târziu. Apreciez că până la sfârșitul anului lucrarea va fi finalizată și astfel pot să spun că m-am ținut de cuvânt“, mai spune Gheorghe Roman.
    Trimite prin e-mail