joi, 10 octombrie 2019

Publicat la 10/10/2019 07:41:00 a.m. de Anonim

Familiile cu venituri mici din Mediaș vor beneficia şi în această iarnă de ajutoare pentru încălzireDe astăzi începe preluarea cererilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei în perioada sezonului rece. Medieşenii pot depune cereri în perioada 10 octombrie - 15 noiembrie. La nivelul municipiului funcţionează un punct de lucru la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială de la fosta unitate militară de aviaţie, unde se vor distribui şi primi cereri. Medieşenii care nu depăşesc venitul de 750 lei pe membru de familie vor beneficia de subvenţii în perioada sezonul rece, noiembrie 2019-martie 2020.

Alex PÎNTEA

Începând de astăzi, Direcţia de Asistenţă Socială din cadrul Primăriei Mediaş a început distribuirea către populaţie a cererilor şi declaraţiilor pentru acordarea ajutoarelor de încălzire a locuinţei. Acestea pot fi ridicate zilnic de către medieşenii care se încadrează în plafoanele stabilite prin lege.
„Şi în acest an, familiile care au venituri pe membru până la suma de 750 lei, vor beneficia în sezonul rece de ajutoare financiare pentru încălzirea locuinţei”, spune Bianca Tătaru, purtătorul de cuvânt al Direcției de Asistență Socială.

La sediul DAS

Pentru ca distribuirea şi primirea cererilor să fie simplificată, Direcţia de Asistenţă Socială a decis ca și anul acesta să funcţioneze un singur punct de lucru. Acesta este situat la sediul său de pe strada Aleea Comandor Dimitrie Moraru nr. 11, în incinta fostei şcoli militare de aviaţie. Astfel, în această locaţie medieşenii pot ridica şi depune cereri de luni până vineri între orele 8:00 - 13:00. „Anul acesta, cererile însoţite de acte doveditoare se depun numai la sediul Direcţiei de Asistenţă Socială Mediaş,  în  incinta  fostei  Şcoli de Aviaţie”, a adăugat Bianca Tătaru.

Acte necesare

La depunerea cererii pentru acordarea ajutoarelor de încălzire medieşenii trebuie să prezinte o serie de acte pe lângă cererea tipizată. Astfel, ei trebuie să predea copii după factura de gaz, actul de identitate al titularului, dar şi ale tuturor membrilor familiei, dar şi acte doveditoare ale veniturilor pentru luna septembrie. Acestea pot fi fluturaşul de salariu, cuponul de pensie, cuponul de şomaj, cuponul de ajutor special lunar acordat persoanelor cu handicap, sau acte care să ateste alte venituri realizate. Pentru persoanele care nu au realizat nici un venit, este necesară o declaraţie  pe propria răspundere. De asemenea, mai este necesară o adeverinţă  eliberată de Direcţia Fiscală Locală Mediaş, din care să rezulte ce bunuri are în proprietate familia sau persoana singură care solicită acordarea ajutorului de încălzire.

Cine beneficiază

Vor beneficia de subvenţii persoanele care folosesc încălzirea cu gaze naturale cu venituri sub 750 lei pe membru de familie. Totodată vor primi aceste ajutoare şi persoanele care utilizează lemne, cărbuni sau combustibili petrolieri, respectiv cele care utilizează pentru încălzirea locuinţei energie electrică. De reținut este faptul că titularul cererii de acordare a ajutorului de încălzire trebuie să fie titularul contractului de furnizare a gazului metan sau energiei electrice.
    Trimite prin e-mail