joi, 10 octombrie 2019

Publicat la 10/10/2019 04:37:00 p.m. de Redacţie

Constantin Șovăială, deputat PNL de Sibiu: „S-a încheiat cea mai rușinoasă perioadă din politica românească”


Secretarul general al PNL Sibiu, deputatul Constantin Șovăială, susține că pierderea de către Guvernul Dăncilă a susținerii majorității parlamentare reprezintă sfârșitul unei perioade rușinoase.

„S-a încheiat astfel (prin votul moțiunii - n.n.) cea mai rușinoasă perioadă din politica românească post revoluționară, una în care un personaj cu pregătire cel puțin discutabilă, cu vocabular limitat și cu intenții de cele mai multe ori lipsite de transparență a fost propulsat și susținut în fruntea unei țări care nu merita asta. Moțiunea este o victorie a normalității, venită destul de târziu, e adevărat, dar care dă o nouă șansă României“, spune Șovăială.

Constantin Șovăială crede că susținerea Moțiunii de către parlamentari PSD nu este o dovadă de trădare, ci de responsabilitate în ultimul ceas. „PNL a încercat periodic debarcarea acestui guvern al rușinii  și nu a reușit, iar eforturile noastre, ale prim-vicepreședintei Raluca Turcan, sunt arhi-cunoscute. În ceea ce îi privește pe cei care au susținut doar acum Moțiunea, aleg să nu vorbesc în termeni de trădare, prefer să cred că parlamentarii care ni s-au alăturat au înțeles finalmente cât de nociv a fost acest Executiv și că au dat, astfel, dovadă de responsabilitate“, mai afirmă deputatul de Sibiu.
Contantin Șovăială spune că urmează în etapa următoare un calendar constituțional, unul care prevede consultări cu președintele Klaus Iohannis și discuții politice.
    Trimite prin e-mail