joi, 12 septembrie 2019

Publicat la 9/12/2019 06:57:00 a.m. de Anonim

Străzi în șantier


Au început lucrările de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare menajeră pe străzile Sticlei și Școlii. Două străzi din cartierul Vitrometan sunt cuprinse într-un proiect de investiții care vizează infrastructura de apă-canal. Contractul finanțat de la bugetul local are o valoare de aproximativ 290.000 lei. Termenul de finalizare a lucrărilor este data de 18 octombrie.
 
Alex PÎNTEA

Compania Apa Târnavei Mari a anunțat zilele trecute demararea lucrărilor de reabilitare a rețelei de apă și de canalizare menajeră, care se vor executa parțial pe străzile Sticlei și Școlii, din municipiul Mediaș. Proiectul „Reabilitare reţea apă potabilă și rețea canalizare menajeră, zona Vitrometan, străzile Sticlei și Școlii, municipiul Mediaș” are valoarea de 291.776,74 lei și se derulează cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 180/2019.

Ce se va face

Obiectivul de investiții propus are în vedere reabilitarea rețelei de alimentare cu apă potabilă pe un tronson de 14 metri liniari, executarea în zona carosabilă a unui cămin de vane cu instalația hidraulică corespunzătoare, realizarea unui branșament în lungime de 4 metri liniari și instalarea unui cămin de contorizare aferent, precum și montarea unui hidrant subteran de incendiu. Reabilitarea rețelei de canalizare menajeră constă în executarea unui colector stradal în lungime totală de 149,5 metri liniari și instalarea pe acest traseu a șase cămine de vizitare. Proiectul prevede realizarea a șapte racorduri cu lungimea medie de 18 metri liniari. Lucrările de reabilitare se vor executa parțial pe strada Sticlei, din dreptul bisericii Sfinții Apostoli Petru și Pavel și până în dreptul Școlii Gimnaziale Cireșarii și parțial pe strada Școlii, în apropierea intersecției cu strada Sticlei.Gata în octombrie

Lucrarea se va executa pe tronsoane, iar pe timpul derulării acesteia nu va fi necesară întreruperea circulației în zonă. Pe porțiunea de lucru vor fi semnalizări corespunzătoare, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită. Firma resaponsabilă de execuție este Feroterra SRL Mediaș, iar conform contractului, aceasta se va derula în perioada 20 august - 18 octombrie.

Apel către medieșeni

„Avem încredere că lucrările vor fi executate în conformitate cu graficul stabilit, astfel încât la finalizarea investiției cetățenii să se bucure de un grad sporit de confort și de servicii de cea mai bună calitate din partea operatorului Apa Târnavei Mari. Totodată, rugăm respectuos proprietarii de garaje și de autoturisme, din zona în care se vor desfășura lucrările, să elibereze amplasamentul pe durata desfășurării execuției, pentru a nu obstrucționa accesul utilajelor și pentru a evita producerea de accidente”, se arată într-un comunicat de presă remis de compania Apa Târnavei Mari.
    Trimite prin e-mail