joi, 5 septembrie 2019

Publicat la 9/05/2019 08:27:00 a.m. de Anonim

Start la Mediaș Bike Marathon!



Peste 330 concurenți din toată țara s-au înscris deja la Mediaș Bike Marathon. Competiția este organizată de Primăria Mediaș în parteneriat cu Asociația de Turism și Ecologie Dianthus, cu sprijinul Consiliului Județean Sibiu, Colinele Transilvaniei, Direcției Județene pentru Sport și Tineret Sibiu și comunității locale de cicliști.

Organizatorii au pregătit premii în valoare de peste 20.000 lei. Mediaș Bike Marathon va impune și anul acesta o serie de restricții de trafic. Acestea vizează zona centrală a orașului, mai exact strada Johannes Honterus. Totodată, există atenționări și pentru traseul pe care îl vor parcurge cicliștii prin oraș.
 
Alex PÎNTEA
 
Mediaș Bike Marathon este o competiție de ciclism cross country, care are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură. Concursul se desfășoară de-a lungul a trei trasee, de 25, 40, respectiv 75 de kilometri, care parcurg mai multe localități din regiunea Târnavelor.
„Echipa Mediaș Bike Marathon vă așteaptă la linia de start atât ca și participant, cât și ca susținător, în data de 7 septembrie. Cu siguranță, unul dintre cele trei trasee de 25, 40 respectiv 75 kilometri vor fi pe placul și pentru pregătirea fizică a fiecăruia. Și în acest an ne adresăm și celor mici, prin competiția Kids Race, care se va desfășura în zona de start/finish de pe strada Johannes Honterus. Am pregătit tricouri tehnice de calitate pentru participanți, premii consistente în bani, multe premii atractive în produse sportive și multe alte surprize“, a anunțat viceprimarul Christine Thellmann.

Mișcare pentru sănătate

Competiția de ciclism s-a bucurat încă de la început de sprijinul deplin al autorităților locale. Explicația este foarte simplă, aceasta încurajează o viață sănătoasă, cu accent pe dezvoltarea prin intermediul sportului, dar și promovarea regiunii turistice în cadrul căreia se desfășoară.

„Atât în calitate de primar, cât și susținător al sportului, în general, sunt extrem de bucuros să remarc succesul de care se bucură Mediaș Bike Marathon, competiție care crește de la an la an. Sunt convins că, pentru a avea un viitor mai bun, este necesar să punem un accent deosebit și pe practicarea sportului, iar în cazul de față observ că ciclismul este un domeniu care are numeroși adepți în rândul populației de toate vârstele. Totodată, competiția Mediaș Bike Marathon aduce un plus de valoare și recunoaștere zonei turistice în care se desfășoară concursul, iar mulți dintre participanți s-au întors ulterior, în calitate de turiști, pentru a descoperi ținuturile noastre“, a explicat primarul Gheorghe Roman.

Cursa copiilor

Organizatorii au pregătit și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Cei mai mici iubitori ai ciclismului se vor putea înscrie la categoriile 5-6 ani, 7-9 ani, precum și 10-13 ani. Startul în această competiție care se va desfășura pe strada Johannes Honterus va fi dat după plecarea concurenților Mediaș Bike Marathon. Astfel, copiii de 5-6 ani vor parcurge un traseu de aproximativ 500 metri, cei de 7-9 ani, un traseu de 1.000 metri, iar cei de 10-13 ani, un traseu de 1.500 metri. Toti participanții vor primi medalii, iar premierea va fi pe categorii de vârstă, feminin și masculin.


Restricții de trafic

Medias Bike Marathon va impune și anul acesta o serie de restricții de trafic. Astfel, pentru buna desfășurare a competiției, pe strada Johannes Honterus traficul va fi restricționat vineri, 6 septembrie, începând cu ora 17.00, și interzis sâmbătă până seara la ora 19.00. Totodată, există atenționări și pentru traseul pe care îl vor parcurge cicliștii prin oraș.
    Trimite prin e-mail