miercuri, 11 septembrie 2019

Publicat la 9/11/2019 07:02:00 p.m. de Anonim

Cine conduce piața construcțiilor? Firma sibiană CON-A, în top 10Deţinută de omul de afaceri Mircea Bulboacă (foto), CON-A, firma cu sediul central în Șelimbăr, se află în top 10 cele mai puternice companii din domeniul construcţiilor, potrivit unui studiu.

IBC Focus, care monitorizează șantierele active din România, realizează anual topurile celor mai puternice companii de antrepriză generală în domeniul construcțiilor. Anul 2019 a însemnat o ediție aniversară de 10 ani a Top 100 Antreprenori Generali în Construcții, publicație ce reprezintă o privire de ansamblu asupra pieței actuale prin intermediul unor studii și analize bazate pe cifre reale.

Conform rezultatelor obținute, în top 10 la secțiunea antrepriză generală se află nume cu rezonanță din piața construcțiilor, care au reușit să controleze o mare parte din totalul veniturilor.

Principalii 10 actori care conduc piața sunt: CON-A, Bog’Art, Strabag, Porr Construct, Astaldi SPA, Construcţii Erbașu, Electrogrup, Baupartner Construct, UTI Grup, Concret Construct A.G.

„În 2019 am reușit să aniversăm 10 ediții de succes ale publicației Top 100 Antreprenori Generali în Construcții, un studiu ce a devenit deja o tradiție pentru IBC Focus, dar și pentru oamenii de business din piața construcțiilor. Acestea nu doar că oferă o viziune de ansamblu asupra pieței de profil, dar ne și ajută să facem estimări privind viitorul domeniului construcțiilor”, spune Mihaela Ghiorghiu, PR IBC Focus.

Un portofoliu de lucrări impresionant

Compania numără peste 70 proiecte industriale realizate cu succes de-a lungul a peste 28 de ani de activitate.

La Sibiu, constructorul sibian a realizat terminalul nou al aeroportului. Structurat pe două niveluri și permite procesarea a 300 pasageri/oră, pe fiecare flux, aeroportul cuprinde, pe lângă spații de procesare a fluxurilor de pasageri și bagaje, săli de așteptare corespunzătoare, birouri ale companiilor aeriene, spații comerciale și parcare auto cu o capacitate de 300 de locuri.

CON-A a construit la Cluj Sala Polivalentă și Cluj Arena. Sala Polivalentă Cluj-Napoca este cea mai modernă și încăpătoare construcție destinată organizării de evenimente. Construcția realizată de CON-A deține deja un record: este clădirea civilă din România cu cele mai lungi grinzi metalice, cu 73 de metri de deschidere liberă, dimensiuni care mai sunt întâlnite doar la hangarele avioanelor.

Pe lângă Sala Polivalentă şi Cluj Arena, CON-A a mai construit fabrica Bosch din Jucu, o investiţie de 77 milioane euro şi Parcul Industrial Liberty Technology Cluj-Napoca.

De asemenea, CON-A a construit, la Craiova, stadionul „Ion Oblemenco”, al doilea stadion de fotbal ca mărime din România și care dispune de 30.938 locuri.

De asemenea, un consorțiu de firme condus de CON-A s-a ocupat şi de lucrarea de construire a arenei de la Târgu Jiu. Noul stadion din municipiul Târgu Jiu are 12.500 locuri și l-a înlocuit pe cel vechi, iar valoarea investiţiei a depășit cu puțin 20 de milioane de euro.

Sorin MĂRGHITAȘ
    Trimite prin e-mail