joi, 19 septembrie 2019

Publicat la 9/19/2019 11:31:00 a.m. de Anonim

Auxila, un etalon de performanță



Școala Postliceală Auxila Mediaș a aniversat cinci ani de activitate. Unitatea de învățământ a marcat acest eveniment printr-o manifestare festivă, desfășurată luni după-amiază, la Sala Traube.

Foști și actuali elevi, cadre didactice, colaboratori, conducerea administrației publice locale, parteneri au fost alături de Auxila la ceas aniversar. Înainte de ceremonia festivă, la sediul școlii a avut loc inaugurarea unui cabinet farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka. 


Școala Postliceală Auxila Mediaș aniversează cinci ani de activitate. În toată această perioadă, unitatea de învățământ s-a dezvoltat permanent, numărul de elevi a crescut, iar primele trei promoții lucrează deja în țară sau în străinătate, în domeniul pentru care s-au pregătit.
Luni după-amiază, familia Auxila s-a reunit la Sala Traube pentru un eveniment festiv la care au luat parte mulți dintre cei care și-au legat viața și activitatea din ultimii cinci ani de cea a școlii.
„Într-adevăr, sunt cinci ani, nici nu știu cum au trecut... Parcă acum mă văd și ne văd, împreună cu colegii alături de care în 2014 am pus bazele acestei școli care a fost înființată prin ordin de ministru. Actul de înființare a fost semnat pe 10 septembrie 2014. Inițial ne-am numit Alma Mater, pentru că am fost finanțați de Fundația Universitară Alma Mater din Sibiu, care din diverse motive a renunțat apoi la a mai face acest lucru. Încă din 2014, ca partener de practică pentru specializarea Asistent medical generalist, am avut holding-ul german Auxila, care a fost alături de noi și care s-a arătat imediat dispus să preia școala postliceală de la Mediaș și să o finanțeze. Din acel moment, școala a trecut printr-un proces masiv de modernizare, s-a investit mult în baza materială, am inaugurat al doilea cabinet de nursing pentru specializarea Asistent medical generalist, am primit mobilier specific, consumabile, aparatură, toate acestea pentru ca elevilor acestei specializări să le fie mai ușoară tranziția de la școală la locul de muncă”, spune Viorel Pasc, directorul Școlii Postliceale Auxila Mediaș. 


Diplomă de excelență

La manifestarea festivă de la Sala Traube au fost prezente și oficialitățile locale. Primarul Gheorghe Roman a oferit Școlii Postliceale Auxila o diplomă de excelență pentru cei cinci ani de activitate și a felicitat colectivul care a pus umărul la dezvoltarea constantă a școlii.
„Este un moment deosebit în viața orașului, un câștig pentru Mediaș. În această instituție au fost pregătiți absolvenți de liceu într-o meserie frumoasă și atât de necesară comunității. Mă bucură faptul că există la Mediaș un interes ridicat față de formarea profesională în orice domeniu, dar cu atât mai mult în domeniul medical. Mulți dintre ei au găsit posturi la Spitalul Municipal, dar și în cabinetele medicale din zona Mediaș, și-au întemeiat familii aici, au copii, sunt fericiți că au rămas acasă. Felicit echipa tânără, profesionistă care a reușit să formeze peste 200 elevi și să le ofere, alături de partenerul Auxila Akademie, posibilitatea de a deveni buni asistenți medicali”, a explicat Roman.

Cabinet farmacie

La începutul acestei săptămâni, a devenit realitate unul dintre proiectele mai vechi ale școlii. Este vorba despre un cabinet farmacie, pe care îl pot folosi de acum înainte elevii de la Specializarea Asistent medical de farmacie. Acesta a fost realizat cu sprijinul companiei Romgaz și a lanțului de farmacii Apotheka.
„A fost o dorință mai veche a mea și, la insistențele colegelor de la catedra de farmacie, am inaugurat, cu sprijinul Romgaz și al lanțului de farmacii Apotheka, acest cabinet farmacie. Este un spațiu mic și cochet, dar util și practic elevilor de la specializarea Asistent medical de farmacie. Evident că aici se va lucra pe grupe și va fi mult mai ușor pentru elevi să se integreze apoi pe piața muncii”, a mai spus Viorel Pasc. (Alex PÎNTEA)
    Trimite prin e-mail