joi, 22 august 2019

Publicat la 8/22/2019 07:57:00 a.m. de Anonim

Spitalul Municipal Mediaș continuă să se schimbe la față. În bine!



Săptămâna trecută au început lucrările de reabilitare a fațadei Policlinicii Municipale, finanțate de la bugetul local al municipiului. De asemenea, au fost finalizate lucrările exterioare la clădirea în care funcționează secția de Pneumologie, iar în prezent se lucrează în interior. Condițiile de cazare de la secțiile de Neurologie și Interne se vor îmbunătăți, iar Compartimentul de Radiologie beneficiază de un aparat radiologic digital achiziționat cu sprijinul Romgaz.

Alex PÎNTEA

Primarul Gheorghe Roman a trecut zilele trecute pragul Spitalului Municipal Mediaș, dar și al Policlinicii municipale, acolo unde s-au realizat sau sunt în curs de realizare investiții de la bugetul local. Astfel, la Pneumologie, lucrările exterioare s-au încheiat și se intervine la interior, iar la Policlinică au demarat lucrările la fațadă. „Am început lucrările la Policlinica Mediaș în urmă cu doi ani de zile. Până acum s-a lucrat la interioare, iar aceste lucrări erau foarte necesare, ținând cont de faptul că aici nu s-a mai intervenit de 47 ani, de la construcția ei. În acest an, lucrăm la fațadă, iar aceste lucrări vor fi gata până la finalul anului în curs. În același timp, am alocat fonduri suficiente pentru finalizarea lucrărilor la secția de Pneumologie“, menționează Roman. 


Condiții mai bune

Conducerea Spitalului Municipal încearcă să îmbunătățească condițiile de cazare pentru bolnavii internați la Neurologie și Interne. Astfel, secțiile vor avea într-o primă fază câte un salon cu grup social propriu. Lucrările pentru amenajarea acestora au început deja și fac parte dintr-un proiect care vizează reabilitarea integrală a clădirii în care funcționează cele două secții.
„Din banii alocați pentru funcționare am alocat bani pentru a face câte un salon în cadrul secției de Neurologie, respectiv în cadrul secției de Medicină Internă, cu grup social propriu. Clădirea de la Interne are o vechime de 110 ani și a fost făcut un proiect generos pentru reabilitarea sa în întregime, dar încă ne lovim de obținerea avizelor, mai ales în ceea ce privește securitatea la incendiu, fiind o clădire atât de veche. Până când vom avea toate avizele, am spus ca încet, măcar cu un mic pas, să venim în ajutorul bolnavilor care sunt internați pe aceste secții“, susține Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș. 


Donație de la Romgaz

Spitalul  a pus în funcțiune, săptămâna trecută,  un aparat de radiologie digital. Cu ajutorul acestuia, imaginile preluate pot fi trimise imediat pentru interpretare către orice secție sau chiar către alt spital. Aparatura medicală a fost achiziționată de către unitatea medicală prin intermediul unei donații în valoare de 700.000 lei, din partea companiei Romgaz.



„Este vorba despre un aparat achiziționat la sfârșitul anului trecut, prin fonduri alocate cu generozitate de către compania Romgaz, căreia pe această cale vreau să îi mulțumesc. Mă bucur că am putut obține autorizația de funcționare, iar în acest moment aparatul este funcțional“, a arătat Nicorici.
    Trimite prin e-mail