joi, 25 iulie 2019

Publicat la 7/25/2019 10:49:00 p.m. de Anonim

Victorie în derby



Gaz Metan a învins clar FC Hermannstadt cu scorul de 2-0. Căpitanul Marius Constantin, din lovitură de pedeapsă, și Nasser Chamed au semnat reușitele alb-negrilor, ambele goluri fiind marcate în repriza secundă. Gaz Metan a jucat cu un om în plus de la finalul primei reprize, după eliminarea lui Andrei Cordea, iar în ultimele zece minute a avut chiar doi oameni în plus, în condițiile în care Răzvan Dâlbea a fost și el eliminat. Sâmbătă, de la ora 18.00, Gaz Metan întâlnește pe teren propriu Sepsi Sf. Gheorghe, într-o partidă contând pentru etapa a III-a a Ligii I.


Alex PÎNTEA

Prima repriză a partidei disputată, ca și sezonul trecut, pe Stadionul Transil din Târgu-Mureș, a fost una cu puține ocazii de poartă. FC Hermannstadt a avut o șansă mare de gol în minutul 36, atunci când, în urma unui corner bătut de Cordea de pe partea dreaptă, mingea a ajuns la Alexandru Dandea, care a reluat spre poartă, dar portarul Răzvan Pleșca a reușit să rețină. Cea mai importantă fază a primei reprize s-a petrecut în primul minut de prelungiri. Cordea a văzut roșu direct după ce a intrat cu talpa pe tibia lui Neluț Roșu, chiar sub ochii arbitrului.

Dominare clară

La două minute de la reluarea jocului, Valentin Crețu a fost faultat în careul de 16 metri de Lucian Buzan, iar centralul Sebastian Colțescu a indicat punctul cu var. A executat și transformat fără niciun fel de emoții căpitanul Marius Constantin. Peste doar cinci minute, Darius Olaru a driblat  mai mulți adversari și a tras la poartă, pe jos, din poziție centrală, însă portarul sibienilor a reținut mingea. În minutul 57, lovitura de cap a lui Ionuț Larie a trecut pe lângă poartă, iar apoi în minutul 70 Sergiu Buș a trimis din cădere, dar mingea a trecut pe lângă bară. Peste încă un minut, Olaru a trimis foarte bine o minge în centrul careului de 16 metri, iar Nasser Chamed a dus scorul la 2-0. În minutul 84, FC Hermannstadt a rămas în nouă oameni, după ce Răzvan Dâlbea a văzut al doilea cartonaș galben.

Joc pentru victorie

La finalul partidei cu FC Hermannstadt, antrenorul secund Ionuț Stelescu a fost cel care a oferit declarații presei, Edi Iordănescu fiind suspendat două etape. „Felicit băieții pentru că au dat dovadă de atitudine, iar mai ales în repriza a doua exact ce le-a transmis Edi Iordănescu, au pus în practică și au reușit să își apropie punctele. Noi nu comentăm deciziile de arbitraj. Am avut și noi etapa trecută un moment în care trebuia eliminat un jucător de la adversar. Sunt deciziile lor, iar rezultatul din teren rămâne”, a explicat Stelescu.

IONUȚ STELESCU | antrenor secund: „Am venit aici concentrați pentru a face puncte. Am început jocul bine organizați, iar în repriza a doua, după eliminarea din tabăra sibienilor, normal că ne-am concentrat întreaga atenție pe atac și am reușit să ne apropriem victoria.“



    Trimite prin e-mail