joi, 11 iulie 2019

Publicat la 7/11/2019 08:09:00 a.m. de Anonim

Un nou început! Gaz Metan debutează luni în sezonul 2019-2020 al Ligii I


Formaţia lui Edward Iordănescu întâlneşte luni, de la ora 18.00, pe teren propriu, nou-promovata Chindia Târgoviște. Alb-negrii au pierdut o serie de jucători în pauza competiţională şi au bifat totodată zece transferuri în toate compartimentele.

Alex PÎNTEA

Fotbaliștii Gazului Metan au revenit, la sfârșitul săptămânii trecute, din cantonamentul desfășurat în stațiunea iberică Marbella. Bilanțul stagiului de pregătire a fost de două victorii - cu formația spaniolă de Liga a 3-a Algeciras, respectiv Lincoln Red Imps, campioana Gibraltarului, un rezultat de egalitate - cu FC Kilmarnock din Scoția, iar partida cu Charlton Athletic a fost abandonată în debutul reprizei secunde, la scorul de 1-0 pentru formația engleză. De marți, jucătorii au reînceput antrenamentele la Mediaș în vederea debutului de sezon.

Plecări și veniri

Gaz Metan s-a despărțit în această vară de o serie de jucători, precum David Caiado, Mario Rondon, Luis Aurelio, Sergiu Buș, Antoni Ivanov, Andre Micael și Sebastian Mailat. În locul acestora, au fost transferați zece jucători. Astfel, Albert Popa, un portar în vârstă de 20 ani, care a evoluat la ACS SR Brașov, în Liga a 3-a, a semnat cu gruparea de pe Târnava Mare. În compartimentul defensiv, Gaz Metan i-a transferat pe Răzvan Popa, ultima dată la Universitatea Craiova, și Mihai Velișar, jucător care a evoluat la Petrolul Ploiești. În compartimentul median, alb-negrii s-au întărit cu Lukas Droppa, jucător de origine cehă care a evoluat ultima dată la Șahtior Karagandî, formație din Kazahstan, Neluț Roșu, venit de la Astra Giurgiu, Stephan Drăghici, fost component al Universității Craiova, Moussa Sanoh, transferat de la Politehnica Iași, Mickael Diakota, jucător de origine franceză care a evoluat sezonul trecut la AS Beziers și Sergiu Ciocan, un mijlocaș care a evoluat pentru Comuna Recea în Liga a 3-a. De asemenea, Gaz Metan l-a adus pe atacantul Sergiu Buș, jucător care a îmbrăcat sezonul trecut tricoul bulgarilor de la Levski Sofia.
Sezonul competițional 2019-2020 debutează mâine și se va juca timp de opt săptămâni consecutiv până la prima întrerupere, la începutul lunii septembrie, atunci când România joacă în preliminariile Campionatului European.

Programul turului

Gaz Metan va debuta în prima etapă a noului sezon pe teren propriu în compania nou-promovatei Chindia Târgoviște. Prima deplasare va fi pe terenul lui FC Hermannstadt, iar apoi va veni la Mediaș Sepsi Sfântu Gheorghe. Va urma o partidă în deplasare cu FC Botoșani, iar apoi acasă cu Astra Giurgiu. În etapa a șasea, Gaz Metan va întâlni în deplasare FC Voluntari. Etapa a șaptea va programa partida de pe teren propriu cu FCSB, iar apoi alb-negrii vor primi tot pe teren propriu vizita Politehnicii Iași. În etapa a noua, gaziștii merg la Ovidiu, pentru confruntarea cu Viitorul, iar în etapa a zecea, Gaz Metan va întâlni la Mediaș Universitatea Craiova. Vor urma deplasarea de la CFR Cluj, meci acasă cu Academica Clinceni, iar în ultima etapă a turului, Gaz Metan se va deplasa la Dinamo.
    Trimite prin e-mail