joi, 18 iulie 2019

Publicat la 7/18/2019 03:40:00 p.m. de Anonim

Spitalul Municipal Mediaș a înregistrat o nouă premieră


În cadrul unității medicale au fost realizate două intervenții chirurgicale urologice endoscopice, posibile datorită aparaturii de ultimă generație aflată în dotarea spitalului. Aceasta a fost achiziționată cu bani de la bugetul local al municipiului Mediaș.


Echipă de specialiști

Cele două intervenții chirurgicale urologice endoscopice au avut loc la sfârșitul săptămânii trecute. Acestea au fost realizate de o echipă de medici specialiști, din care au făcut parte profesorul doctor Virgil Oșan, de la Târgu-Mureș, și medicul Teodor Nicola, care lucrează de anul trecut la Spitalul Municipal Mediaș. „Prima intervenție a fost una de rezecție transuretrală a unui adenom de prostată. Aceste intervenții sunt o rutină deja în alte centre și mă bucur că și la Mediaș dispunem de aparatură modernă. Mulțumesc Managerului spitalului, care a fost foarte receptiv la necesitatea achiziționări de aparatură, necesitate justificată prin adresabilitatea foarte mare a pacienților urologici. Am înțeles că până acum la Mediaș nu a fost medic urolog și lipsa se observă. Nu se mai fac ca pe vremuri intervențiile deschise, viitorul reprezintă minim-invaziv, deci incizii cât mai puține și recuperare cât mai rapidă. De acum înainte vom face constant acest tip de operații”, a anunțat Teodor Nicola.


Bani de la bugetul local

Anul trecut, Spitalul Municipal a achiziționat aparatură modernă pentru urologie în valoare de 600.000 lei. De asemenea, blocul operator a fost și el modernizat, pentru a se crea cele mai bune condiții pentru pacienți. Ambele investiții au fost posibile cu sprijinul municipalității, care a alocat fonduri de la bugetul local. „Ne-am aflat în fața unei premiere, două intervenții chirurgicale urologice la Mediaș. Acest lucru a fost posibil prin achiziționarea unei aparaturi specifice în valoare de aproximativ 600.000 de lei. Intervențiile s-au realizat în blocul operator septic, care la rândul său a fost renovat la sfârșitul anului trecut cu un cost de aproximativ 200.000 de lei. Există toate condițiile ca medicul urolog să își desfășoare activitatea în cele mai bune condiții. Mulțumesc primarului Gheorghe Roman pentru sprijinul pe care ni l-a acordat anul trecut pentru achiziționarea de aparatură și renovarea acestui bloc operator”, a spus Gheorghe Nicorici, managerul Spitalului Municipal Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail