joi, 25 iulie 2019

Publicat la 7/25/2019 10:53:00 p.m. de Anonim

Municipiul de pe Târnava Mare revine pe harta competițiilor sportive naționale



În primul week-end din luna august, caravana piloților de coastă va poposi la Mediaș. Hula Baznei va găzdui de-a șasea etapă a Campionatului Național de Viteză în Coastă Dunlop (CNVCD). Tot aici se vor desfășura etapele nouă și zece ale Campionatului Național de Viteză în Coastă Divizia 2 Dunlop (CNVC2D) 2019. Cupa Mediașului TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria municipiului Mediaș.


Alex PÎNTEA

Cupa Mediașului TOTAL reînvie o competiție tradițională care se desfășura în cadrul Campionatului Național de Viteză în Coastă al României din anii ‘60. Legendarul campion român, venerabilul Marin Dumitrescu, a câștigat de mai multe ori Cupa Hula Baznei, o cursă despre care păstrează și astăzi amintiri frumoase. „Mă bucur și totodată vă felicit pe toți cei care ați readus campionatul de coastă pe dealul Hula Baznei. Întotdeauna m-am simțit foarte bine la Mediaș. În 1968 am câștigat cursa de acolo, chiar în anul când am ieșit campion național la viteză în coastă participând la cursă având fracturate două degete de la o mână. Sper din toată inima ca nepotul meu, Silviu Dumitrescu, să obțină un rezultat bun la Mediaș. Urez succes tuturor! Să aveți un eveniment frumos“, transmite Marin Dumitrescu. Nepotul său, Silviu Dumitrescu, va lua startul pe același traseu unde bunicul său făcea performanță acum mai bine de 45 de ani.



Pregătiri în toi

Competiția de automobilism va avea loc în perioada 3-4 august, iar comitetul de organizare condus de primarul Gheorghe Roman se preocupă zi de zi ca toate capitolele stipulate în caietul de sarcini al Federației Române de Automobilism Sportiv să fie rezolvate la timp. „Suntem bucuroși ca după două etape a Divizei secunde, organizate de inimoșii noștri sportivi autohtoni Ovidiu Dulăcioiu și Florin Roșca, am reușit să revenim în campionatul mare. Când zic mare, mă refer atât la sportivii care sunt în CNVCD, cât și la orașele care găzduiesc asemenea evenimente automobilistice. Aici numesc Brașov, Sinaia, Câmpulung Muscel, Reșița și Târgu Jiu. Este o mândrie pentru noi, medieșenii, să facem parte din această listă de orașe cu tradiție în motorsportul românesc. Mulțumim comisiilor din cadrul Federației Române de Automobilism Sportiv pentru consiliere și sprijin pentru îndeplinirea acestui demers. De asemenea, mulțumesc partenerilor care au venit alături de noi pentru acest eveniment. Doresc să îi asigur pe sportivii, pe oficialii și pe spectatorii prezenți în orașul nostru în perioada 3-4 august că vor avea parte de toate ingredientele necesare unei competiții sportive de amploare națională. Urez sportivilor să câștige cel mai bun!“, spune Roman.

Mobilizare generală

Cupa Mediașului TOTAL este organizată de Clubul Sportiv Auto Blic Brașov în parteneriat cu Primăria Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret Mediaș. Competiția are loc sub egida Federației Române de Automobilism Sportiv și este susținută de TOTAL România, în calitate de partener principal. Partenerii oficiali sunt SN Deco Group și BAT Mediaș. Cupa Mediașului TOTAL este susținută de Primăria și Consiliul Local Mediaș și este sprijinită de Inspectoratul Județean de Poliție - Serviciul Rutier Sibiu și Poliția municipiului Mediaș, Inspectoratul pentru Situații de Urgență Sibiu, Inspectoratul de Jandarmi Județean Sibiu prin Secția de Jandarmi Mediaș.


Restricții de circulație

Pentru buna desfășurare a competiției automobilistice de pe Hula Baznei vor exista restricții de trafic. Astfel, circulația publică rutieră pe DN 14A Mediaș - Târnăveni va fi  restricționat sâmbătă, 3 august, în intervalul orar 7.30 - 13.00, respectiv 14.00 - 20.00, dar și duminică, 4 august, în intervalul orar 07.30 - 13.00 și 14.00 - 19.00.
    Trimite prin e-mail