vineri, 21 iunie 2019

Publicat la 6/21/2019 07:52:00 a.m. de Anonim

Ziua Universală a Iei


Medieșenii sunt așteptați, la sfârșitul acestei săptămâni, la Hanul Greweln, pentru a participa la manifestările dedicate Zilei Universale a Iei.

Evenimentul organizat de Primăria Mediaș prin Direcția Municipală pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret va debuta duminică dimineața, de la ora 10.00. În program au fost incluse spectacole susține de Ansamblul „Purtata” Mediaș, Andrei Bucur, Virgil Suciu, formația Capybal, Clubul Copiilor Mediaș și Sorin Poclitaru. De asemenea, pe parcursul zilei vor fi organizate mai multe ateliere de creație, o prezentare de produse tradiționale, dar și vernisajul expoziției „Ia românească de la arhaic la modern”.
Ziua Universală a Iei este sărbătorită, în fiecare an, pe 24 iunie, pentru a promova cămașa din pânză cu broderii impresionante, care amintește de lada cu zestre a bunicii. Bluza tradițională românească este celebrată de români odată cu Sânzienele și cu Nașterea Sfântului Ioan Botezătorul. Pentru a arăta cât de mult o prețuiesc, oameni din peste 50 de țări din lumea întreagă îmbracă ia în această zi de sărbătoare. (A.P.)

 
    Trimite prin e-mail