vineri, 21 iunie 2019

Publicat la 6/21/2019 07:47:00 a.m. de Anonim

În cantonamentul din Spania, Gaz Metan Mediaș va disputa patru jocuri amicale


Lotul gazist s-a reunit, la sfârșitul săptămânii trecute, la Stadionul Gaz Metan. Jucătorii au efectuat un prim antrenament de reacomodare la efort sub comanda tehnicianului Edward Iordănescu. La începutul săptămânii a avut loc vizita medicală, iar ieri alb-negrii au plecat la Marbella, în Spania, acolo unde se vor pregăti până pe 5 iulie. În această perioadă, lotul trebuie completat cu 8-9 jucători.


Alex PÎNTEA

14 jucători au fost prezenți la reunirea lotului. Anul acesta, stagiul de pregătire se va desfășura în perioada 20 iunie - 5 iulie, în stațiunea iberică Marbella. „Din nefericire, aceste lucruri le facem cu jumătăţi de măsură, pentru că, lipsind 9-10 jucători de care am mai avea nevoie, perioada de pregătire îşi schimbă caracteristicile, nu poţi lucra în condiţii normale“, a explicat Iordănescu.

Patru jocuri de verificare

În perioada pe care o va petrece în Spania, Gaz Metan va disputa și patru jocuri amicale. Primul dintre acestea este programat în data de 26 iunie, atunci când gruparea de pe Târnava Mare va întâlni o formație din Gibraltar. Trei zile mai târziu, în data de 29 iunie, alb-negrii vor întâlni formația scoțiană FC Kilmarnock. Un alt joc de verificare cu un adversar care nu a fost încă stabilit va avea loc în data de 1 iulie. Ultimul amical este programat pe 4 iulie, atunci când Gaz Metan va întâlni formația engleză Charlton Athletic, care evoluează în Liga a doua engleză.


Echipă în reconstrucție

Gaz Metan începe reconstrucția pentru sezonul competițional 2019-2020. Unsprezece jucători au plecat de la echipă, iar în locul trebuie transferați alții, în perioada imediat următoare, astfel încât obiectivele stabilite să poată fi atinse. Conducerea tehnică a Gazului se află astfel în fața unei provocări importante. În mai puțin de o lună se reia campionatul în Liga I, iar de la Mediaș a plecat o echipă întreagă.
EDWARD IORDĂNESCU | antrenor: „Vorbim despre reconstrucţia echipei. S-a făcut în vara trecută, din păcate, lucrurile trebuie luate de la capăt acum. Eu am avut vacanţă teoretic, practic, în toată această perioadă, am căutat jucători, am contactat jucători, am găsit doi, dar 8-9 cel puţin trebuie să mai găsim pentru a avea o formulă completă.“
Andre Micael, Bradley Diallo, Sorin Bușu, Sebastian Mailat, Pedro Mendes, Luis Aurelio, David Caiado, Mario Rondon și Yazalde Pinto, jucători aflați la final de contract sau împrumutați de la alte echipe, nu vor mai continua la Mediaș. De asemenea, Antoni Ivanov este în litigiu cu clubul, iar situația lui urmează să fie clarificată în perioada imediat următoare. În ceea ce îl privește pe Darius Olaru, acesta s-a transferat la FCSB, dar va mai rămâne la Mediaș.
    Trimite prin e-mail