joi, 20 iunie 2019

Publicat la 6/20/2019 01:49:00 p.m. de Anonim

Cavaleri în Germania


Colaborarea dintre Mediaș și Wittenberg a început sub auspicii favorabile.

Două ordine cavalerești din municipiul de pe Târnava Mare au fost prezente, la sfârșitul săptămânii trecute, în Germania. 15 cavaleri din cadrul Ordinului Paladinii de Terra Medies, respectiv Ordinul Teutonii Transilvaniei, au luat parte la sărbătoarea orașului înfrățit Wittenberg. 

Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaș și orașul german Wittenberg s-au înfrățit recent, în urma aprobării acordului de colaborare între cele două localități. În perioada 14-16 iunie, la invitația autorităților din Germania și cu sprijinul Consiliului Local Mediaș, o delegație din municipiul de pe Târnava Mare a participat la festivalul cu specific medieval „Luthers Hochzeit”. „În contextul înfrățirii cu orașul Witternberg și totodată ca semn al unei bune colaborări în viitor, municipiul Mediaș a fost reprezentat de două ordine cavalerești la evenimentele desfășurate în orașul german sub tema «Luthers Hochzait». Acest festival are, ca și «Mediaș Cetate Medievală», un puternic caracter medieval. Am aflat cu bucurie că prezența cavalerilor a fost primită cu deschidere și entuziasm nu doar de către oficialități, dar și de către toți vizitatorii festivalului”, a explicat viceprimarul Christine Thellmann.


Prietenie și respect

Din delegația Mediașului prezentă în Germania a făcut parte și Mihai Cotei. Acesta a reprezentat orașul atât în calitate de consilier local, cât și de cavaler și participant activ la eveniment. „Am participat două ordine cavalerești din Mediaș, Ordinul Asociația Paladinii de Terra Medies, respectiv Ordinul Teutonii Transilvaniei. Au fost 15 membri, dintre care trei domnițe. A fost un eveniment deosebit, de mare amploare, este un festival care are o vechime de 25 de ani. La început participau 50.000 de oameni, acum au fost 100.000 de spectatori. Au fost foarte încântați de prezenți noastră, deoarece avem armuri de secol XII până la secolul XV, am făcut și scurte demonstrații de arme, am avut ocazia să ne duelăm chiar și cu cavalerii germani, cu care am sărbătorit acest duel până seara târziu. Totodată, am avut onoarea de a fi în prezența primarului orașului Wittenberg, a viceprimarului, a episcopului, care ne-au onorat cu prezența lor câteva ore la tabăra noastră. A fost o experiență inedită, am avut multe de învățat și am creat legături noi și sperăm ca în anii următori să mai avem ocazia să ne mai întâlnim cu noii noștri frați din Wittenberg”, spune Cotei.
    Trimite prin e-mail