miercuri, 8 mai 2019

Publicat la 5/08/2019 10:11:00 a.m. de Anonim

Mediașul dă lecții Sibiului


Gaz Metan Mediaș a spulberat FC Hermannstadt în derby-ul județean cu scorul de 4-1.


Alex PÎNTEA

Mario Rondon a reușit un hat-trick, iar David Caiado a completat seara perfectă a alb-negrilor în meciul cu FC Hermannstadt. Sibienii au marcat golul de onoare din penalty prin Răzvan Dâlbea, cu un un minut înainte de finalul timpului regulamentar de joc. În urma acestui rezultat, Gaz Metan a acumulat 38 puncte și este în continuare lider în play-out. Vineri seara, de la ora 21.00, Gaz Metan joacă în deplasare cu Dinamo Bucureşti.


FC Hermannstadt a avut prima ocazie a partidei de la Mediaș în minutul 7, atunci când, după o centrare în careu, Răzvan Pleșca a fost obstrucționat de un adversar, arbitrul nu a fluierat nimic, iar Nemanja Mijušković a reluat cu capul peste din apropiere. Replica Gazului a venit în minutul 21. Darius Olaru a ratat șutul, mingea a ajuns la Luis Aurelio care a șutat la rândul său, dar Cătălin Căbuz a reușit să rețină. Golul a venit în minutul 25: Mario Rondon a înscris cu o lovitură de cap după un corner executat de Antoni Ivanov. Peste alte șase minute, șutul lui Luis Aurelio a trecut la mică distanţă de poarta apărată de Căbuz.

Repriză foarte bună

Gaz Metan și-a dublat avantajul în minutul 67. Arbitrul George Rădulescu a indicat punctul cu var la un duel dintre Nemanja Mijušković și Sebastian Mailat, care s-a petrecut însă în afara careului de 16 metri. Mario Rondon a transformat cu siguranță lovitura de pedeapsă. Peste doar trei minute, David Caiado a dus scorul la 3-0. Acesta a executat perfect o lovitură liberă din marginea careului de 16 metri și l-a învins pe Cătălin Căbuz. În minutul 72, scorul a luat proporții și mai mari. Valentin Crețu a centrat foarte bine de pe partea dreaptă, iar Mario Rondon venit lansat a marcat cu o lovitură de cap reușind să facă astfel hat-trick-ul. Golul de onoare al sibienilor a fost marcat de Răzvan Dâlbea, în minutul 89, dintr-o lovitură de pedeapsă acordată foarte ușor de arbitru pentru un presupus henţ la Valentin Creţu.


Mândru de jucătorii săi

La finalul partidei câştigate în faţa lui FC Hermannstadt, tehnicianul alb-negrilor s-a declarat mândru de jucătorii săi, care au dat dovadă de caracter, în ciuda situaţiei dificile cauzate de neplata salariilor. Edward Iordănescu a explicat că rezultatul reprezintă o reconfirmare a evoluţiilor bune din ultima perioadă. „Nu este o descătuşare, pentru că venim după rezultate foarte bune. Este o reconfirmare a lucrurilor care s-au întâmplat. S-a văzut caracterul şi valoarea băieţilor, deşi nu trecem prin cea mai bună situaţie financiară. Mediaşul va fi, cu siguranţă, în sezonul viitor, un club echilibrat, care va ieşi din insolvenţă. Dar asta îi interesează mai puţin pe băieţi, ei trebuie să-şi primească salariul. Am traversat câteva zile grele, cu o stare de spirit rea, de aceea mă bucur că băieţii s-au exprimat în teren aşa. Îi felicit şi sunt mândru de ei”, a declarat Iordănescu.


    Trimite prin e-mail