miercuri, 8 mai 2019

Publicat la 5/08/2019 10:14:00 a.m. de Anonim

Alergare în natură


Medieşenii sunt aşteptaţi la ediţia din acest an a Crosului Binder.


Alex PÎNTEA

În parteneriat cu Primăria Mediaș, Asociația de Turism și Ecologie Dianthus organizează cea de-a noua ediție a Crosului Binder. Acesta va avea loc pe cărările din zona pădurii Binder Bubi și a platoului Buzdului. Organizatorii au pregătit un concurs pe teren variat, pe trasee de 4, 10 și 25 kilometri. La terminarea traseului, fiecare participant va fi recompensat cu o medalie și o diplomă de participare, iar câștigătorii vor primi cupe. Startul și finish-ul competiției vor avea loc în zona Șura lui Binder, lângă Hotelul Binder Bubi. Înscrierile se fac on-line la www.crosulbinder.ro, iar taxa de participare este 10 lei pentru copii și 20 de lei pentru adulți.

Mișcare și relaxare

Amatorii de mişcare au şansa, la sfârşitul săptămânii viitoare, să participe la o competiție deosebită. Crosul Binder este un eveniment în cadrul căruia participanţii pot să petreacă câteva ore în natură, întrecându-se totodată la un cros de alergare pe un traseu ce poate fi parcurs și la pas. „Evenimentul se va desfăsura sâmbătă, 12 mai. Startul va avea loc la ora 10.00, la Şura lui Binder, lângă Hotelul Binder Bubi. Tot acolo va fi şi linia de finish. Înscrierile se pot face începând cu ora 8.00 dimineaţa, la fața locului, premierea fiind programată la ora 14.30. De asemenea, până sâmbătă, se pot face înscrieri pe pagina de internet crosulbinder.ro. Vă invităm să vă bucuraţi de primăvară cu o mișcare în aer liber împreună cu prietenii și familia. Fie că alergaţi, fie că ieşiţi la o plimbare, veniti să petreceţi câteva ore în natură“, transmite Feri Teglaș, președintele Asociației de Turism și Ecologie Dianthus.

Trei trasee

Pentru ediţia din acest an, organizatorii au pregătit trei trasee de alergare, unul cu lungimea de 4 kilometri, unul cu lungimea de 10 kilometri, iar al treilea de semi-maraton, cu o lungime de 25 kilometri. „Concursul se va desfăşura pe dealurile din zona Binder Bubi şi în zona Platoul Buzdului, pe trei trasee, cu lungimi de 4, 10 respectiv 25 de kilometri. Ca și anul trecut, avem şi traseul de semimaraton, de 25 de kilometri, unde îi aşteptăm pe cei mai pregătiţi din punct de vedere fizic. Categoriile de vârstă sunt, ca şi anii trecuţi: sub 12 ani, 12-17 ani, 18-29 ani, 30-44 ani şi peste 45 de ani. Fiecare participant va primi diplomă şi medalie de participare din partea organizatorilor, iar câștigătorii vor primi cupe“, a mai menționat Teglas.
La ediția de anul trecut a Crosului Binder au luat startul 319 concurenți, 255 pe traseul scurt, 49 pe traseul intermediar și 15 pe cel de semimaraton.
    Trimite prin e-mail