joi, 4 aprilie 2019

Publicat la 4/04/2019 02:51:00 p.m. de Redacţie

„Școala altfel“ la Auxila. Miss și Mister Boboc 2019 au primit o excursie all-inclusive în Germania


Școala Postliceală Auxila din municipiul Mediaș a organizat, în perioada 25-29 martie, programul „Școala altfel“. Timp de o săptămână, elevii unități de învățământ au luat parte la acțiuni diverse. Printre acestea s-au numărat demonstrații de acordare a primului ajutor, un studiu privind starea de sănătate a populației din Mediaș, o demonstrație de descarcerare, dar și alte activități practice specifice meseriei lor.


Alex PÎNTEA

Programul a debutat cu Balul Bobocilor, care a avut loc la restaurantul Noi’s. Cinci perechi au participat la ediția din acest an a evenimentului organizat de Şcoala Postliceală Auxila Mediaş.  Elevii au concurat pentru titlurile de Miss şi Mister la balul special organizat pentru ei. Marele premiu a fost o excursie all-inclusive de o săptămână în Germania. Titlul de Miss Boboc Auxila Mediaş 2019 a fost câştigat de Emilia Crețu, iar titlul de Mister Boboc Auxila Mediaş 2019 i-a revenit lui Sergiu Ghebenei. Tot o excursie all-inclusive în Germania a câștigat și Claudia Albu Bucșă, cea mai bună elevă din primul semestru.


De vorbă cu specialiștii

În prima zi din programul „Școala altfel“, în amfiteatrul școlii a avut  loc un eveniment intitulat „Despre dializă“, în cadrul căruia elevii au avut ocazia să participe la o întâlnire cu medicul Eugenia Răilean. În aceeași zi, în laboratorul de chimie, farmacistul Livia Savu le-a vorbit elevilor despre importanța meseriei de asistent medical de farmacie. În ziua următoare, tot la sediul unității de învățământ, dar în cabinetul de nursing, au fost programate demonstrații de acordare a primului ajutor. 


Acțiuni în cartiere

În cea de-a treia zi a programului, elevii au participat la un studiu privind starea de sănătate a populației din Mediaș. Cu acest prilej, ei s-au deplasat în parcul din Vitrometan, la complexul vechi din cartierul Gura-Câmpului, în Piața Regele Ferdinand I, dar și în alte zone ale orașului. Programul „Școala altfel“ a continuat cu o serie activități practice specifice meseriei pentru care se pregătesc cursanții. Acestea au avut loc pe terenul de baschet al Școlii Naționale de Gaz. Concret, elevii au asistat la o demonstrație de descarcerare realizată de către pompierii din cadrul Secției Mediaș a ISU Sibiu. În aceeași zi, în cabinetul de nursing a avut loc un eveniment intitulat „Pledoarie pentru importanța transfuziei“, care a fost prezentat de medicul Viorica Medeșan. Programul s-a încheiat cu o vizită la ENATURA, un laborator de producție a cremelor naturiste din Sibiu.



Prima ediție

Programul „Școala altfel“ a fost organizat pentru prima dată în acest an de către Școala Postliceală Auxila Mediaș. În anii anteriori, au mai fost organizate o serie de evenimente de acest gen, însă ele nu au fost niciodată grupate.

VIOREL PASC | director: „Am început săptămâna cu deja tradiționalul bal al bobocilor, am continuat cu demonstrații de prim-ajutor, elevii specializării Asistent medical de farmacie au fost în excursii de documentare la laboratoare de producție medicamente-creme. Am avut totodată seminarii despre dializă, despre transfuzia de sânge, dar și o acțiune în care elevii specializării Asistent medical generalist au făcut un studiu la nivel de școală privind starea de sănătate a populației. Concret, oamenilor le-a fost luată tensiunea, pulsul, glicemia, au fost măsurați și cântăriți. Mulțumim tuturor partenerilor școlii implicați în cadrul manifestărilor pe care le-am organizat în această săptămână.”



    Trimite prin e-mail