joi, 4 aprilie 2019

Publicat la 4/04/2019 02:39:00 p.m. de Redacţie

Gaz Metan Mediaș are trei victorii în tot atâtea partide


Gaz Metan Mediaș a învins Politehnica Iași în deplasare cu scorul de 2-1. Gruparea de pe Târnava Mare și-a continuat astfel parcursul perfect în play-out. După victoriile cu FC Hermannstadt și Dinamo, alb-negrii au învins și Politehnica Iași și sunt lideri în play-out cu 25 puncte. Mario Rondon și Luis Aurelio au semnat golurile victoriei din Moldova. Duminică, de la ora 17.30, gaziștii joacă pe teren propriu cu FC Botoșani.


Alex PÎNTEA

Politehnica Iași a avut prima fază periculoasă a partidei disputate duminică după-amiază. În minutul 6, o minge deviată de Moussa Sanoh după o lovitură de colț, a căzut pe bara transversală și a ieșit în afara terenului. Gaziștii au avut prima ocazie în minutul 22, atunci când lovitura de cap a lui Fofona Boubacar după un corner a ajuns în brațele portarului Ruben Mino. După o jumătate de oră de joc, Gaz Metan a avut o dublă ocazie de a deschide scorul. David Caiado a trimis o minge cu capul în careul mic, Narcis Bădic a greșit, Mario Rondon a trimis și el cu capul, iar portarul a respins mingea în corner de sub bară. La cornerul care a urmat, Boubacar a întors o minge pentru Ionuț Larie, acesta a șutat, iar portarul a reușit să respingă de pe linia porții.

Trei goluri în opt minute

Gaz Metan a deschis scorul la cinci minute de la reluarea jocului. Caiado a pătruns foarte bine pe partea stângă, a centrat în careu, iar Rondon, venit lansat, a trimis mingea cu capul în poarta Iașiului. Peste doar patru minute, s-a făcut 2-0 pentru gaziști, după un contraatac letal. Sebastian Mailat a pasat foarte bine pentru Rondon, acesta a trimis pentru Luis Aurelio, care l-a învins pe Ruben Mino. Iașiul a redus din diferență în minutul 58. Filipe Nascimento a executat o lovitură liberă, mingea a lovit transversala și a sărit înapoi în careul mic, de unde Moussa Sanoh a trimis în poartă. Jucătorul Iașiului se afla în poziție de off-side, nesemnalizată însă, astfel că golul a fost validat. Formația gazdă nu a mai avut apoi forța de a pune în pericol victoria Gazului, iar la ultima fază Darius Olaru putea face 3-1. Acesta a pătruns în careul de 16 metri, a trecut pe lângă doi apărători și a șutat din poziție de unu la unu cu portarul, însă Ruben Mino a reușit să respingă.



Fotbal de calitate

La finalul partidei de la Iași, tehnicianul alb-negrilor a explicat că formația sa își propune la fiecare meci să joace un fotbal bun. Edward Iordănescu a criticat starea gazonului, care a afectat jocul echipei. „Am trăit cu emoţii pe final, nu i-am mai întâmpinat de sus, trebuia să gestionăm mai atent la 2-0. Mă bucură evoluţia jucătorilor, ne aşteptam la un joc de luptă, este extrem de trist să joci pe un astfel de teren, este un gazon de Liga a III-a. Este în contrast cu tot ce este frumos în acest oraş. Era foarte greu să construieşti, noi suntem o echipa de posesie, am făcut un joc diferit decât ce ne propusesem”, a explicat Iordănescu.

EDWARD IORDĂNESCU | antrenor: „Ne dorim să luăm joc cu joc, avem target-urile noastre, încercăm să pregătim şi sezonul următor în paralel. Vrem să producem un fotbal bun, dacă vom câştiga play-out-ul ne va face mare cinste.“
    Trimite prin e-mail