vineri, 19 aprilie 2019

Publicat la 4/19/2019 12:16:00 p.m. de Anonim

Lider autoritar!


Formația lui Edward Iordănescu și-a continuat parcursul perfect și în deplasarea de la FC Voluntari. Duminică, de la ora 18.00, gaziștii joacă pe teren propriu cu Dunărea Călărași.
Alb-negrii s-au impus cu scorul de 2-1 în fața celeilalte echipe neînvinse până acum în această fază a campionatului. Gaz Metan a deschis scorul repede prin David Caiado, gazdele au egalat în finalul primei reprize din lovitură liberă prin Alexandru Vlad, iar Mario Rondon a adus toate punctele formației sale prin reușita sa din ultimul sfert de oră. 

Alex PÎNTEA

Gaz Metan a început foarte bine partida de la Voluntari. În minutul 12, Rondon a luat o acțiune pe cont propriu în flancul stâng, a trecut de un jucător al ilfovenilor și a pasat foarte bine pentru David Caiado, care a trimis mingea în poartă. Același Caiado a șutat apoi în minutul 20 din afara careului de 16 metri, dar Cosmin Vâtcă a fost la post. În minutul 25, gaziștii au avut șansa de a face 2-0, însă portarul advers a reușit să blocheze finalizarea lui Mario Rondon din careul de 16 metri. Formația gazdă a avut prima ocazie în minutul 27, atunci când Laidouni a recuperat un balon la 25 de metri de poarta adversă, a șutat, dar mingea a trecut pe lângă poartă. Peste alte cinci minute, Tudorie a primit o pasă pe culoar, a intrat în careu și a încercat o scăriță peste portar, însă Răzvan Pleșca a fost la post și a reținut. Ilfovenii au reușit să egaleze în minutul 38, atunci când lovitura liberă de la 16 metri executată de Alexandru Vlad a fost deviată de zid și a intrat în poartă.

Gol în final

La zece minute de la reluarea jocului, Mediașul a avut o ocazie mare de gol. David Caiado a plecat pe contraatac, a pasat foarte bine pentru Sebastian Mailat, care a intrat în careul de 16 metri și a șutat la o palmă de bara transversală a porții lui Vâtcă. În minutul 64, Sebastian Mailat l-a deschis foarte bine pe Rondon, care a ajuns în poziție de unu la unu cu Vâtcă, a șutat, dar portarul ilfovenilor a reușit să respingă și de această dată. Golul a venit în minutul 79. Mailat a recuperat o minge pe partea dreaptă, a pasat pentru Antoni Ivanov, care a pătruns în careul de 16 metri și a tras, Vâtcă a reușit să respingă și de această dată, iar Mario Rondon pe fază a trimis mingea în poartă. În minutul 86, Nasser Chamed a centrat foarte bine din lovitură de colț, însă lovitura de cap a lui Ionuț Larie a trecut puțin pe lângă poarta lui Vâtcă. În prelungiri, șutul lui Ivanov a trecut pe lângă poarta lui Vâtcă, iar Gaz Metan s-a impus cu scorul de 2-1 și a bifat al cincilea succes consecutiv în play-out.

Secretul succesului

La finalul partidei de la Voluntari, tehnicianul alb-negrilor a dezvăluit cheia evoluțiilor foarte bune ale echipei. Iordănescu speră ca echipa să își continue parcursul și în etapele următoare. „Secretul e munca, pentru că prin muncă foarte multă poţi să organizezi lucrurile, e un sport de echipă. Timpul a fost inamicul nostru, dar acum s-au aşezat lucrurile şi nu e nimic întâmplător în evoluţia noastră. Am produs încă o victorie, a cincea, cu victoria de acasă cu Botoşani reuşisem o performanţă istorică, patru victorii la rând în prima ligă, acum sunt cinci şi sperăm să ne păstrăm acest traseu“, spune acesta.

EDWARD IORDĂNESCU | antrenor: „Adversarii sunt buni, sunt competitivi şi toată lumea îşi ia măsuri de precauţie totală împotriva noastră, dar mă bucur că înlănţuim jocuri bune cu victorii, marcăm, asta e foarte bine. Felicit băieţii şi sper să ne recuperăm cât mai repede, pentru că avem meciuri grele.“


    Trimite prin e-mail