joi, 14 februarie 2019

Publicat la 2/14/2019 10:06:00 p.m. de Redacţie

Mașini cu probleme

Aproape o treime dintre vehiculele verificate de Registrul Auto Român la Sibiu, anul trecut, au fost neconforme.


Alex PÎNTEA
 
În județul Sibiu au fost verificate în 2018 un număr de 1.804 vehicule, dintre care 31.82% neconforme, iar două mașini prezentau pericol iminent de accident. De asemenea, 1,16% dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecția tehnică periodică, având ITP fals, expirat sau anulat. În urma controalelor mixte desfășurate de RAR și Poliția Rutieră, în anul 2018 au fost aplicate 523 de amenzi contravenționale și au fost retrase 398 de certificate de înmatriculare.
Registrul Auto Român a verificat, în perioada menționată, 67.807 vehicule, în toată țara. În urma controalelor s-a constatat că aproape jumătate dintre acestea erau neconforme. Cele mai multe probleme au fost descoperite la instalația electrică de iluminare și semnalizare, sistemul de reducere a emisiilor poluante, punți, jante, anvelope și suspensie, vizibilitate precum și la sistemele de frânare și direcție. În situația în care una dintre măsurile luate a fost reținerea certificatului de înmatriculare, acesta poate fi redobândit numai după efectuarea unei inspecții tehnice specifice la reprezentanțele RAR din țară.
„Rezultatele controalelor desfășurate în trafic nu reflectă starea generală a parcului auto din România, deoarece echipajele mixte RAR-Poliție opresc pentru verificare doar acele vehicule care sunt susceptibile de a prezenta defecțiuni”, a precizat Roxana Dima, purtătorul de cuvânt al RAR.
    Trimite prin e-mail