joi, 7 februarie 2019

Publicat la 2/07/2019 09:04:00 p.m. de Anonim

Lovitură pentru bugetul local


Municipiul Mediaș va pierde 21,5 milioane de lei, dacă proiectul de buget anunțat de Ministerul Finanțelor va rămâne în forma actuală.

Conform acestuia, bugetele locale vor trebui să susțină toate cheltuilelile sociale, adică indemnizaţiile pentru persoanele cu handicap și cele pentru însoţitorii acestora. Anul trecut, bugetele locale au pierdut fonduri importante, după ce Guvernul a scăzut impozitului pe venit de la 16 la 10 la sută. Drept compensaţie, edilii voiau ca anul acesta, procentul pe care îl primesc din sumele încasate să crească de la 43 la 66,8 procente.

Compromis

După lungi negocieri, s-a ajuns la o soluție de compromis, adică 60 la sută din sumele încasate, însă Executivul vrea să treacă în sarcina primăriilor toate cheltuielile sociale. Primarul Gheorghe Roman spune că dacă acest lucru se va întâmpla, investițiile Mediașului vor fi serios afectate, iar bugetul local va pierde 21,5 milioane de lei. „Am analizat împreună cu colegii mei proiectul de buget postat pe site-ul Ministerului Finanțelor. Din discuțiile pe care le-am avut cu colegii din Direcția Economică, am ajuns la concluzia că, în cazul în care proiectul de buget nu suferă modificări, Mediașul ar putea pierde prin programele sociale pe care Guvernul le impune aproximativ 21,5 milioane de lei. Acest fapt ar afecta serios investițiile pe care ni le-am propus pentru anul 2019“, a explicat Roman.

Scandalul centurii

Lansarea licitației pentru centura Mediașului a provocat un adevărat scandal politic, dar primarul liberal îndeamnă la calm. „Am văzut disputa care este în momentul de față între parlamentarii PNL și PSD. Fiecare încearcă să-și atribuie diverse merite. Eu spun că în momentul de față mai este mult de lucru și cred că pentru noi, medieșenii, până la urmă nici nu contează cine face lobby, cine spune că muncește mai mult. Haideți să vedem că această lucrare începe și pot să vă asigur că din partea Primăriei Mediaș va exista disponibilitate totală pentru ca acest proiect să se realizeze“, a comentat Roman. (A.P.)
    Trimite prin e-mail