vineri, 15 februarie 2019

Publicat la 2/15/2019 06:59:00 a.m. de Anonim

Eliminați din Cupa României


CSM Mediaș a părăsit competiția, după ce a fost învinsă la Craiova.


Alex PÎNTEA

Formația din prima grupă valorică a Ligii Naționale de Baschet a câștigat manșa retur din optimile Cupei României, disputată marți seara, cu scorul de 89-64. În prima manșă, medieșenii s-au impus la limită pe teren propriu, scor 88-86. Duminica trecută, medieșenii au pierdut și în campionat, tot în deplasare, cu Dinamo București.

Repriza gazdelor

SCM Universitatea Craiova a început mai bine partida disputată marți seara pe teren propriu și a câștigat primul sfert cu 27-16. Gazdele au reușit apoi un parțial de 5-0 în debutul actului secund și s-au distanțat mai mult pe tabela de marcaj. În aceste condiții, ecartul a fost de 23 puncte la pauza mare, scor 53-30, iar echipa calificată în turul următor era deja decisă.

Diferență de valoare

CSM a reușit apoi un sfert trei bun, pe care l-a câștigat și a recuperat totodată 7 puncte din diferența înregistrată la intrarea la cabine. Decisivul a aparținut apoi tot formației gazdă. Cu o rotație mai mare și jucători mai experimentați, Craiova a câștigat în cele din urmă cu 89-64 și a obținut calificarea în sferturile de finală ale Cupei României. Stefan Sajin a fost cel mai bun marcator al CSM-ului, cu 18 puncte reușite, la care a adăugat 5 recuperări și o pasă decisivă. Andrija Simovic a avut 14 puncte, 6 recuperări și o pasă decisivă, iar Kareem Storey a încheiat partida cu 11 puncte și 5 pase decisive. Titus Nicoară a înregistrat 9 puncte și 13 recuperări, iar Dragoș Andrei a avut și el 9 puncte în eșecul contra Craiovei.

Eșec și în campionat

CSM Mediaș a fost învinsă, duminică seara, în deplasare, de Dinamo, scor 95-70. Formația pregătită de Mihai Popa și Dan Popa a rămas astfel fără victorie după primele patru partide din Grupa Galbenă. Dinamo a câștigat primul sfert al partidei disputate în capitală cu 25-23. A urmat un sfert doi echilibrat, încheiat 12-12, astfel că ecartul gazdelor a rămas de 3 puncte la pauza mare. Sfertul al treilea le-a aparținut dinamoviștilor, care au marcat 29 puncte, în timp ce medieșenii au reușit doar 14. Gazdele și-au adjudecat apoi și decisivul, iar partida s-a încheiat cu o victorie categorică a acestora, scor final 95-70. Americanul Kareem Storey a fost cel mai bun marcator al CSM-ului cu 22 puncte, la care a adăugat 5 recuperări și 4 pase decisive, Titus Nicoară a avut 18 puncte și 8 recuperări, iar Andrija Simovic a încheiat partida cu 13 puncte, 8 recuperări și 3 pase decisive.
    Trimite prin e-mail