vineri, 15 februarie 2019

Publicat la 2/15/2019 07:04:00 a.m. de Anonim

Edward Iordănescu promite că, anul viitor, Gaz Metan Mediaș va ajunge în play-off



Gaz Metan a pierdut la limită deplasarea de la Iași. Moldovenii s-au impus cu scorul de 1-0, grație unui gol reușit de fostul gazist Alexandru Zaharia. Formația lui Edward Iordănescu a rămas cu 29 puncte acumulate în clasamentul Ligii 1. Duminică, de la ora 17.30, Gaz Metan va întâlni pe teren propriu Sepsi Sfântu Gheorghe, o altă echipă care luptă pentru o poziție în primele șase la finalul sezonului regulat.


Alex PÎNTEA

Politehnica Iași a avut prima ocazie a partidei disputate duminică seara, pe teren propriu, în minutul 14, atunci când lovitura de cap a fundașului Ovidiu Mihalache a trecut pe lângă poarta lui Răzvan Pleșca. După o jumătate de oră de joc, Andrei Sin a fost deschis pe partea stângă, a preluat mingea, însă a părut că a făcut acest lucru cu ajutorul mâinii, a șutat, Pleșca a respins în față, iar Alexandru Zaharia, pe fază, a trimis-o în poartă. Prima ocazie a medieșenilor a venit cu două minute înainte de pauză, atunci când șutul lui Yazalde Gomes din cădere, în urma unei lovituri de colț, a trecut pe lângă poarta ieșenilor. Repriza s-a încheiat cu parada lui Răzvan Pleșca după șutul lui Mihalache din lovitură liberă.

Nu au găsit drumul spre gol

Gaz Metan a căutat golul egalizator în actul secund, fără să reușească însă acest lucru. În minutul 70, Nasser Chamed, jucător introdus după pauză, a trimis o minge cu capul spre poarta adversă, însă aceasta nu i-a pus probleme lui Ruben Mino. Același Chamed a șutat apoi în minutul 78, din careul de 16 metri, dar portarul Politehnicii Iași a fost pe fază și a reușit să respingă mingea în față.
În urma acestui rezultat, Gaz Metan a căzut pe poziția a zecea a clasamentului și a rămas cu 29 puncte acumulate.

Șanse mici

La finalul partidei pierdute la Iași, tehnicianul alb-negrilor a promis că formația sa își va juca șansa până la capăt. Iordănescu a vorbit și despre arbitraj, în condițiile în care golul Iașiului a fost precedat de un henț nesancționat de arbitru. „Etapa trecută ați văzut că nu am comentat arbitrajul, cu toate că Radunovic, în afară de faptul că nu m-a faultat pe mine, a faultat toată echipa și atacuri cu intensitate și de la spate, putea să primească vreo 8 cartonașe galbene. Ar fi trebuit să avem vreo 15-20 de minute de superioritate numerică cu Astra. Acum am văzut cu Iași și au văzut și jucătorii un henț, eu de pe margine am țipat, conștient fiind de faptul că nu mă aude nimeni. Este frustrant, dar asta este! Mergem până la capăt, ne jucăm șansa până în ultima clipă, chiar dacă este una foarte mică”, a declarat tehnicianul.

Echipă de play-off

Tehnicianul alb-negrilor a mai dat asigurări că, anul viitor, Gaz Metan va ajunge în play-off, așa cum s-a întâmplat cu echipele pe care le-a pregătit anterior. „Când am venit mi-am asumat că există riscul foarte mare să nu intrăm în play-off, dar planul meu este unul pe termen mediu-lung. Încercăm să jucăm până în ultima etapă, după care să gestionăm bine perioada până în vară și să pregătim terenul. La anul vă garantez, așa cum ați văzut și cu celelalte echipe pe care le-am pregătit, că au mers în play-off și Gazul va face cea mai bună performanță din istoria ei și va fi o echipă de play-off”, a mai spus Iordănescu.
    Trimite prin e-mail