vineri, 7 decembrie 2018

Publicat la 12/07/2018 01:23:00 p.m. de Anonim

Mediașul intră în atmosfera sărbătorilor de iarnă


Târgul de Crăciun își va deschide porțile, la sfârșitul acestei săptămâni, în Piața Regele Ferdinand I. Pentru al treilea an consecutiv, a fost amenajat și un patinoar artificial pe o suprafață de 600 metri pătrați.

Tot sâmbătă, începând cu ora 17.00, va avea loc în centrul istoric un spectacol de Crăciun. Vor cânta pentru medieșeni Ștefan Bănică jr., Elena Gheorghe și Tudor Turcu & The Bad Boys.

Alex PÎNTEA

Împodobirea Mediașului pentru sărbătorile de iarnă a intrat pe ultima sută de metri. În zona centrală şi pe străzile principale au fost montate ghirlande, plase luminoase şi diferite figurine. Iluminatul ornamental va fi pus în funcțiune sâmbătă după-amiază la ora 17.00. Societatea Luxten a început încă de acum câteva săptămâni, montarea instalaţiilor de lumini pentru sărbătorile de iarnă. Astfel, au fost montate traversări între stâlpi și ghirlande, figurine, plase luminoase, precum și panouri luminoase cu inscripția „La mulți ani!” la intrările în oraș și în Piața Corneliu Coposu. Pe lângă bradul din Piața Regele Ferdinand I, alți patru brazi vor fi amplasați în marile cartiere ale orașului și în satul aparținător Ighișu Nou.



Patinoar artificial 

Iubitorii patinajului din municipiul Mediaş şi zonă au şi anul acesta un motiv de bucurie. Patinoarul artificial va funcţiona şi în această iarnă la Mediaș, în Piața Regele Ferdinand I. Montarea patinoarului artificial a început deja, iar deschiderea oficială este programată sâmbătă de la ora 16:00. „Primăria municipiului Mediaș a început lucrările de amenajare a patinoarului, a cărui inaugurare oficială va avea loc în data de 8 decembrie. Ca și anul trecut, acesta este amplasat în Piața Regele Ferdinand I, în zona Centrului Cultural Casa Schuller”, a precizat Anamaria Prodan, șef Serviciu Relații în cadrul Primăriei municipiului Mediaș. 


Cupolă luminoasă

Patinoarul artificial va avea anul acesta o suprafață de 600 de metri pătrați. El va fi amenajat sub o cupolă luminoasă, iar pe toată perioada de funcționare, medieșenii de toate vârstele vor fi așteptați cu multe surprize pregătite de către organizatori.

Artiști îndrăgiți

În aceeaşi zi în care se va deschide patinoarul, este programat în Piaţa Regele Ferdinand I şi un spectacol de Crăciun. Începând cu ora 17.00, vor susține recitaluri în centrul istoric Ștefan Bănică jr., Elena Gheorghe și Tudor Turcu & The Bad Boys. „În data de 8 decembrie, odată cu pornirea iluminatului festiv de sărbători în întregul municipiu, medieșenii vor avea parte de un spectacol extraordinar în Piața Regele Ferdinand I. Invitați principali sunt Ștefan Bănică jr., Elena Gheorghe, Tudor Turcu & The Bad Boys”, a mai explicat purtătorul de cuvânt al Primăriei Mediaș. 

ANAMARIA PRODAN | purtător de cuvânt Primăria Mediaș: „Începând din 8 decembrie de la ora 16.00, medieșenii se pot bucura și de patinoarul amplasat în Piața Regele Ferdinand I, care îi așteaptă pe toți iubitorii sportului pe patine, indiferent de vârstă, până în data de 26 ianuarie 2019. Tot în data de 8 decembrie, în cadrul Centrului Cultural Casa Schuller, cu începere de la ora 15.00, vor fi expuse produse confecționate manual, special pentru sărbătorile de iarnă.“
    Trimite prin e-mail