vineri, 14 decembrie 2018

Publicat la 12/14/2018 01:05:00 p.m. de Anonim

Gata pentru frig



Adăpostul de noapte din municipiul Mediaș funcționează zilnic pe strada Luncii pentru persoanele care nu au o locuință.

Acesta are o capacitate de 15 locuri, care poate fi majorată la nevoie. Venirea sezonului rece a făcut ca numărul de solicitări să crească. Persoanele în nevoie pot sta în adăpost zilnic între orele 19:00 și 7:00, iar în perioadele de ger, acesta va rămâne deschis non-stop. De asemenea, angajații Direcției de Asistență Socială sunt pregătiți să intervină în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost.
„Adăpostul de noapte situat pe strada Luncii funcționează zilnic de la ora 19:00 pană la ora 7:00, iar pe perioada de ger, programul adăpostului de noapte se prelungeşte, acesta funcționând 24 de ore din 24. Angajaţii Direcţiei de Asistenţă Sociale sunt pregătiţi pentru a interveni în vederea identificării, preluării şi cazării persoanelor fără adăpost în cazul în care se anunță temperaturi foarte scăzute”, a precizat Mihaela Conea, directorul instituției. 
Beneficiarii pot intra în adăpost numai seara, între orele 19-22. Nu au voie să vină sub influenţa băuturilor alcoolice, iar la prima oră a dimineții trebuie să părăsească clădirea. În momentul în care vin, trec pe rând prin sala de deparazitare, merg la duş, primesc o pijama curată, iar apoi pot bea un ceai cald în sala de mese. (A.P.)
    Trimite prin e-mail