marți, 20 noiembrie 2018

Publicat la 11/20/2018 12:08:00 p.m. de Anonim

Pop-rock medieșean la Centenar


Primăria Mediaș, împreună cu formația Dinamic și alți tineri artiști, vă invită în data de 23 noiembrie, la Sala Traube, începând cu ora 19.00, la spectacolul „Pop-rock medieșean la Centenar”. Intrarea este liberă.


Mircea HODÂRNĂU

În anul Centenarului Marii Uniri, formația Dinamic a propus Primăriei un concert special. Este un spectacol dedicat muzicii românești, în care se vor cânta hituri din ultimii 40 de ani, compuse și lansate de nume de marcă: Sfinx, Roșu și Negru, Semnal M, Compact, Holograf, Iris, Vali Sterian și Compania de Sunet. Nu vor lipsi din repertoriu și piese semnate de Elena Cârstea, Ioan Gyuri Pascu și Magic.

Blazon local

În anul Centenarului Marii Uniri, formația Dinamic a propus Primăriei un concert special ținând cont că, o bună bucată de vreme, Mediașul a fost o adevărată oază a rock-ului românesc. Toate formațiile treceau prin orașul de pe Târnava Mare, în cadrul turneelor naționale, programându-și unul sau mai multe spectacole pe scenele celor trei săli: Clubul „I.L. Caragiale”, Casa de Cultură „1 Mai” (actualmente Sala Traube) și Casa de Cultură a Sindicatelor. 


Până în '89, în Mediaș au avut loc numeroase concerte, iar medieșenii erau cunoscuți în țară drept un public cu o cultură muzicală dezvoltată, motiv pentru care orașul nostru nu era ocolit de către formațiile aflate în turneu. Cu o populație formată din români, maghiari și germani și cu un apetit ridicat pentru evenimentele culturale, încă de la începutul anilor '60, ritmurile beat și rock și-au făcut prezența pe scenele medieșene.

Formația Dinamic

Trupa Dinamic a luat ființă la finele anului 2017, din foști membri ai mai multor formații medieșene: Dan Mihai (clape, vocal), Tibi Juchi (chitară solo, vocal), Nelu Muntean (bass, vocal), Mircea Hodârnău (chitară, vocal) și Bogdan Pepene (baterie). Cu peste 30 de ani de carieră muzicală la activ, fiecare dintre actualii membrii ai trupei Dinamic și-au alcătuit un repertoriu bogat în hituri pop-rock, din topurile autohtone și internaționale. Dinamic dispune de un repertoriu format dintr-o bogată colecție de coveruri ale unor nume celebre: Eric Clapton, The Beatles, Muddy Waters, Deep Purple, Compact, Creedence Clearwater Revival, Tina Turner și mulți alții.
În anul 2018, formația Dinamic a fost invitată să concerteze în numeroase cluburi medieșene (Irish Pub, Reya, Oasis, Serabeva, Prohibition Pub), dar și la diverse festivaluri din județul Sibiu, cum ar fi: Weinfest Mediaș, Zilele Recoltei, Festivalul Transilvania multiculturală Biertan, Festivalul Porcul de Bazna, Concertele Verii la Mediaș, precum și la câteva petreceri private.
Pentrul anul 2019, Dinamic pregătește primele compoziții proprii și apariția la Sibiu Sound Festival, un eveniment dedicat creatorilor, artiștilor independenți locali, festival care susține creativitatea și inovația culturală și are ca finalitate producția unui album, CD și DVD, masterizat într-un studio profesionist.

Dinamic și prietenii

Alături de formația Dinamic, vor urca pe scenă: Feri Teglas, Bristena Tătar, Alexandru Benko (Clubul Copiilor Mediaș), Ela Sol și Erhard Huegel. 

Feri Teglas

Medieșeanul Feri Teglas și-a descoperit pasiunea pentru muzică folk în expedițiile montane. A participat la festivaluri de muzică în toate ipostazele: invitat, blogger oficial, coordonator comunicare, director de festival și prezentator.

Bristena Tătar

Bristena Tătar este elevă la Liceul Teoretic „Stephan Ludwig Roth”. „De cântat, cânt de când mă știu, oriunde și oricând. Edith Hajnalka Toth m-a pregătit în cadrul «Gospelchor»-ului de 7 ani și de aproape 2 ani mă pregătesc cu domnul profesor Șimon Claudiu, instructor la Clubul Copiilor Mediaș”, spune Bristena, care a câștigat mai multe premii la diferite concursuri și festivaluri și așteaptă cu nerăbdare să cânte alături de formația Dinamic, în cadrul concertul „Pop rock medieșean la Centenar”.

Benko Alexandru

Benko Alexandru are 17 ani și învață la Colegiul Tehnic Mediensis. A început să cânte de la 7 ani și acum studiază sub îndrumarea profesorului Claudiu Șimon la Clubul Copiilor Mediaș. Până acum a câștigat mai multe premii la diferite festivaluri și este foarte fericit să cânte împreună cu cei de la Dinamic. 

Ela Sol

Proiectul Ela Sol s-a născut din dragoste. Amândoi artiști fiind, era doar o chestiune de timp, până când s-au decis să dea startul unui proiect comun. Ela, tânăra care s-a născut la Hamburg, a absolvit Facultatea de Muzică şi Teatru din Timişoara și a cântat în mai multe trupe de Jazz, a colaborat cu diferite combo-uri și a avut concerte în cluburi din Timișoara și un spectacol în colaborare cu Filarmonica Banatului. A participat și la un workshop de jazz cu Tom Wolfe din cadrul University of Alabama. Solo, născut în California, a studiat percuția timp de peste 12 ani și a cântat în mai multe proiecte muzicale, printre altele a și colaborat cu Filarmonica Banatul Timișoara. A participat și la Guitar Center's Annual Drum-Off in Hollywood. În anul 2015, în organizarea celor de la Cadenza European Art Productions, Kumka - The Transylvanian Percussion Ensemble, cei doi muzicieni a trupei Ela Sol au avut programate mai multe concerte în țara lalelelor sub titulatura „A journey of rhythm”. În anul 2018, proiectul Ela Sol a participat la emisiunea televizată „Românii au Talent” cu o interpretare inedită de voce și cajon, interpretând o melodie în stil rap - jazz experimental. Andi Moisescu a spus despre ei: „E genul de act artistic pe care mă aștept să-l văd într-o piață, un fel de street art, ceea ce noi tot așteptăm să vedem înflorind odată în România”. Prin muzică, cei doi și-au găsit o modalitate de a face față tuturor provocărilor vieţii moderne. Momentan, trupa lucrează la lansarea primului lor EP, în colaborare cu alți artiști foarte talentați.

Erhard Huegel

Invitat special este chitaristul Erhard Huegel (Germania). Erhard este unul dintre cei mai mai buni chitariști din Mediaș. În orașul natal, a cântat în formațiile Rocky, Paragraf și Proton Jet. După ce a emigrat în Germania, a cântat împreună cu Mike Gerst, în formația de country - rock Cripple Creek Band (1991 – 2013), cu care a ajuns si in Statele Unite ale Americii, unde au concertat la faimosul Grand Ole Opry și la cazinourile din Las Vegas. Împreună cu proiectul Bürger 7, a lansat un material discografic și filmul „Libertate în pantofi de copil”, care a avut proiecții la Astra Film Festival și DocEst. 
    Trimite prin e-mail