joi, 8 noiembrie 2018

Publicat la 11/08/2018 07:20:00 a.m. de Anonim

Dans pentru bunătate! Municipiul Mediaș participă și anul acesta la proiectul Dance for Kindness


Școala Gimnazială „Hermann Oberth” organizează, cu sprijinul Primăriei Mediaș, proiectul „Dans pentru bunătate”. Astfel, municipiul Mediaș se va alătura evenimentului internațional cu același nume, care va avea loc la sfârșitul acestei săptămâni, simultan, în peste 60 ţări ale lumii. Duminică, de la ora 12.00, în Piața Corneliu Coposu, va avea loc o pledoarie prin dans pentru bunătate, amabilitate, bunăvoință și prietenie.


Alex PÎNTEA

Municipiul Mediaș participă pentru al treilea an consecutiv la proiectul „Dans pentru bunătate”. Câteva sute de persoane din oraș vor lua parte la acest eveniment internațional, care se va desfășura simultan în peste 60 de ţări ale lumii. Locația din acest an va fi Piața Corneliu Coposu. Tot în premieră, la eveniment vor participa și Școala Gimnazială nr. 4, dar și Școala Gimnazială „Constantin Ioan Motaș”.



„Este a șaptea ediție la nivel mondial, iar la Mediaș este a treia noastră participare. Duminică ne vom aduna mai mulți decât în anii anteriori și vom dansa pentru bunătate în fața Primăriei. E o nouă locație. În primul an am dansat în fața școlii, în cel de-al doilea, în Piața Regele Ferdinand I. În fiecare an este un dans nou, dar ideea este aceeași: o zi, un dans, o inimă, împreună reușim să răspândim bunătatea. De la noi pornește bunătatea, acesta este motto-ul întregului eveniment și ne bucurăm foarte mult că mulți copii se alătură acestui eveniment, ceea ce este promițător pentru viitorul nostru”, consideră Dana Havriciuc, directorul Școlii Gimnaziale „Hermann Oberth”.

Uniți prin dans

Elevii, părinții acestora, dar și cadrele didactice vor dansa împreună în Piața Corneliu Coposu. Evenimentul este structurat pe mai multe etape. Astfel va avea loc un Freezmob ce va sugera bunătatea, prietenia și toleranța, şi un Flashmob, ce va reda ideea de reușită prin bunătate, armonie  și unitate. Ediția din acest an a „Dansului pentru bunătate este și o activitate în cadrul proiectului european Erasmus+, derulat de către Școala Gimnazială „Hermann Oberth” alături de o școală din Leon, Spania și una din Braunschweig, Germania. Cele două unități de învățământ vor participa și ele, duminică, la acest eveniment.

În toată lumea

În România, în afară de municipiul de pe Târnava Mare, sunt incluse anul acesta în proiect alte două oraşe. Este vorba de București și Râmnicu-Vâlcea. La nivel mondial, manifestarea se va desfășura în peste 200 de orașe din peste 60 de țări. Anul trecut, au luat parte 247 de orașe din 65 țări, de pe șase continente, iar numărul total de participanți a fost de 55.000. „Scopul Zilei Mondiale a Bunătății este să ne uităm dincolo de noi înșine, dincolo de granițele țării noastre, dincolo de cultura noastră, de rasa noastră, de religia noastră și să ne dăm seama că suntem cetățeni ai lumii și că bunătatea este firul comun care ne unește pe toți”, se arată pe pagina oficială a evenimentului. Acesta s-a desfăşurat pentru prima dată în anul 2012, atunci când a apărut ideea unui eveniment la nivel global în onoarea Zilei Mondiale a Bunătăţii. Astfel, la prima ediţie, au fost 30 oraşe din 15 ţări şi peste 3.500 participanţi.
    Trimite prin e-mail