vineri, 5 octombrie 2018

Publicat la 10/05/2018 06:30:00 a.m. de Anonim

Solidaritatea socială, slogan sau oportunitate?

Medieșenii sunt invitați să susțină activitatea Asociației Phoenix-Speranța prin direcționarea a 3,5 la sută din impozitul pe venit care altfel ajunge în vistieria statului.


Asociația Phoenix-Speranța activează de 18 ani în domeniul social, fiind acreditată ca furnizor de servicii sociale, licențiată pentru activitatea de integrare socială și profesională a persoanelor cu dizabilități și, mai nou, atestată ca Întreprindere de Economie Socială de Inserție.
„Am crescut și modernizat baza materială și profesională prin numeroase proiecte, care au schimbat destine și au influențat pozitiv percepția comunității asupra dizabilității. Până în august 2017, grație unui cadru legal favorabil Unităților protejate, (L. 448/2006), asociația și-a asigurat funcționarea prin eforturi proprii, conjugate cu subvenționarea de la Primăria Mediaș și Consiliul Județean. Actuala guvernare a desființat pur și simplu Unitățile protejate prin ordonanța 60 din august 2017, fără a aduce nimic în loc, ceea ce a adus asociația în pragul desființării. Am primit sprijin suplimentar din partea Primăriei, prin bunăvoința domnului primar Gheorghe Roman, facem eforturi de reorganizare, suntem austeri, dar și motivați să continuăm, din respect pentru cei care ne frecventează serviciile. Avem însă nevoie de un sprijin mai mare, pe care sperăm să-l obținem de la concetățenii care cred încă în solidaritate, respectiv în faptul că fapte mari se pot întâmpla prin eforturi mici, unite! În măsura în care considerați că orașul are nevoie de acest serviciu social, ne puteți ajuta financiar, fără a diminua câtuși de puțin venitul propriu, solicitând doar, firmei pentru care munciți, să direcționeze 3,5 la sută din impozitul pe venit, asociației Phoenix-Speranța. De ce 3,5? Pentru că așa prevede noua reglementare referitor la ONG-urile cu servicii licențiate.
Cu un efort mic, fără costuri materiale pentru dumneavoastră, puteți activa un mecanism financiar salvator pentru o instituție socială privată care, credem noi, și-a probat nu numai utilitatea, dar și onestitatea!“, spun reprezentanții asociației.

Iată ce trebuie să conțină cererea dumneavoastră:


Subsemnatul …………………………., CNP……………………....., angajat la ……………………………., conform OUG nr. 18/2018, OUG nr. 25/2018 și a CF 2018 art. 79, prin prezenta solicit: direcționarea a 3,5% din impozitul lunar datorat pentru veniturile din salarii și asimilate salariilor, până la termenul de plată al impozitului, începând cu luna …………. către:
ASOCIAȚIA PHOENIX SPERANȚA
CIF: 14060886
IBAN: RO23RNCB0231019539580001
Licența de funcționare nr.1259/04.04.2017 - serviciul social Centrul de zi de integrare socială și socioprofesională.

Data
Semnătura

    Trimite prin e-mail