joi, 18 octombrie 2018

Publicat la 10/18/2018 11:58:00 a.m. de Anonim

Rotary plantează!


În luna octombrie, cluburile Rotary din Sibiu, Blaj, Mediaș și Sighișoara, au organizat o activitate de plantare în zona Copșa Mică – Valea Viilor, la care au participat membrii celor cinci cluburi, dar și voluntari.

Prin această activitate s-a urmărit și creșterea conștientizării rolului major pe care societatea ar trebui să-l joace în protecția și recrearea mediului „aici, acum, astăzi, prin plantarea de copaci“.

Proiectul „Rotary plantează“ a fost propulsat de către președintele Rotary International din mandatul 2017-2018, Ian Riseley, care a lansat o provocare în discursul său de la Adunarea Generală de la San Diego: că fiecare club Rotary să planteze câte un copac pentru fiecare membru al său.


Rotary Club Mediaș (președinte Mircea Mărginean), Rotary Club Sibiu (președinte Lucian Secelean), Rotary Club Cibinium Sibiu (președinte Aurelia Drăghici), Rotary Club Sighișoara (președinte Cristina Urdea) și Rotary Club Blaj (președinte Alin Jidvean) s-au unit într-un efort comun realizând această activitate de plantare, cu sprijinul Direcției Silvice Sibiu, prin Ocolul Silvic Mediaș, dar și cu susținerea Romgaz SA Mediaș, o companie care s-a implicat permanent în comunitatea locală, în sprijinirea activităților care vizează protecția mediului. Parteneriatul Romgaz – Rotary a arătat implicarea celor două entități în viața comunității și susținerea efortului de creștere a nivelului de viață a locuitorilor din zonă.


„Suntem cu toții preocupați de sănătatea din prezent a mediului, a oamenilor, precum și de binele copiilor noștri. Aerul pe care îl respirăm este produs și de păduri, iar prin implicarea cluburilor Rotary din România și din întreaga lume avem speranța că vom putea îmbunătăți mediul de viață. Prin efortul comun al celor cinci cluburi Rotary, am încercat să dăm un semnal pentru: educarea tinerei generații în spiritul protecției mediului, prin implicarea ei activă în acest program; promovarea către marele public a activitătilor de voluntariat pentru protecția mediului și a implicării noastre ca cetățeni responsabili, societăți comerciale, asociații, instituții ale statului în această mișcare; implicarea și a altor asociații/organizații în astfel de activități“, a declarat Claudiu Gavrea, asistent guvernator.
    Trimite prin e-mail