miercuri, 10 octombrie 2018

Publicat la 10/10/2018 11:47:00 a.m. de Anonim

Recoltă bogată


Municipiul de pe Târnava Mare a sărbătorit, la sfârșitul săptămânii trecute, cea de-a XV-a ediţie a Zilei Recoltei, eveniment organizat de către Primăria Mediaş şi societatea Piaţa Prim-Com. Medieşenii au participat în număr mare la evenimentul din Piaţa Corneliu Coposu.


Manifestarea a fost dedicată atât producătorilor, cât şi medieşenilor care au avut ocazia să vadă şi să cumpere produse de cea mai bună calitate. Atmosfera a fost întreţinută de ansambluri de dansuri populare, dar şi artişti din zonă şi din întreaga ţară.


Standuri frumos împodobite, produse de calitate, folclor autentic au fost câteva dintre reperele ediţiei din acest an ale Zilei Recoltei. Evenimentul a debutat în Piaţa Corneliu Coposu cu un ceremonial religios, urmat de discursurile autorităţilor locale. „Administrația locală nu ar putea organiza astfel de evenimente dacă nu ar avea alături reprezentanți ai cultelor religioase și mă bucur tare mult că de fiecare dată răspund prezent. Le mulțumesc consilierilor locali, cei care care susțin activitatea mea de primar, directorilor unităților de învățământ, cadrelor didactice, elevilor și tuturor părinților care de fiecare dată reacționează pozitiv la tot ceea ce organizează Primăria Mediaș“, a mărturisit primarul Gheorghe Roman la festivitatea de deschidere.


Concursuri pentru participanți

Deschiderea oficială a Festivalului Recoltei a avut loc sâmbătă, de la ora 11.00, în Piața Corneliu Coposu, acolo unde participanții au avut ocazia să admire standurile cu produse tradiționale. Ca și la edițiile precedente, copiii de la unitățile de învățământ din oraș au participat la „Parada costumelor de toamnă“, apoi s-au bucurat mai multe concursuri special pregătite de organizatori, precum „Decorațiuni de toamnă“, „Micii bucătari ai toamnei“ sau „Bowling cu dovleci“. Organizatorii au premiat, totodată, cel mai frumos stand expozițional cu produse de toamnă în cadrul concursului „Gospodarul pieței“. Medieșenii au putut putea vedea demonstrații de stors mustul în lin tradițional și zdrobitul strugurilor în picioare, de către tinere fete îmbrăcate în port popular. Atmosfera a fost întreținută în prima zi a festivalului de Cătălin Doinaș, Adina Roșca, Cosmina Fulea, grupul vocal „Florile Târnavelor“ de la Clubul Copiilor Mediaș, Benone Sinulescu și Bambi.


Show-uri culinare

Ziua de duminică a fost dedicată preparatelor de toamnă și show-urilor culinare inedite, pregătite încă de la prima oră. Astfel, în Piața Corneliu Coposu s-a gătit tocană de batal la ceaun, dar și berbecuți la proțap. Seria de spectacole a fost deschisă cu un program susținut de ansamblurile folclorice „Purtata“ Mediaș și „Cununa Blăjelului“, urmat de un recital al formației Dinamic Band, iar apoi au cântat pentru medieșeni Ina Todoran și Maria Butilă. O altă surpriză a fost prezența artistului Ion de la RO-MANIA, cu un concurs de karaoke atât pentru cei mici, cât și pentru cei mari. Programul zilei s-a încheiat cu recital extraordinar susținut de interpretul Puiu Codreanu.



Alex PÎNTEA
    Trimite prin e-mail