joi, 18 octombrie 2018

Publicat la 10/18/2018 12:02:00 p.m. de Anonim

Premieră națională! Examenul teoretic pentru permisul de conducere se poate susține la Mediaș


Municipiul de pe Târnava Mare a înregistrat, săptămâna aceasta, o premieră națională. Centrul local de examinare a candidaților pentru obținerea permisului de conducere, inaugurat oficial ieri, este singurul din țară care funcționează într-un municipiu nereședință de județ. Acesta va deservi toată zona de nord a județului Sibiu. 


Alex PÎNTEA

Centrul de examinare este situat pe Aleea Comandor Dimitrie Moraru, nr. 17, la fosta unitate militară de aviație. Acesta a fost inaugurat oficial în prezența oficialităților locale și județene, dar și a ministrului Turismului, Bogdan Trif. „Deschiderea centrului local de examinare la Mediaș este o consecință firească a sutelor de solicitări venite din partea cetățenilor din nordul județului Sibiu. Am făcut toate demersurile legale și necesare pentru aprobarea înființării acestui centru, considerând că rolul Instituției Prefectului este de a răspunde nevoilor comunității“, a explicat prefectul Adela Muntean. 


La Aviație

Spațiul a fost reabilitat și amenajat de Primăria Mediaș. „Mă bucur că, alături de Consiliul Local, am reușit să facem pași importanți în ceea ce privește sediul. Mă bucur în același timp de faptul că, deși facem parte din partide de culori diferite, am găsit până la urmă aceea cale de a face un lucru bun pentru Mediaș și pentru nordul județului Sibiu. Cred că fiecare dintre noi a pus mai presus de orice interesul general“, a apreciat primarul Gheorghe Roman. 


S-a născut greu

Proiectul a demarat acum aproximativ cinci ani. Mai întâi nu s-a găsit un sediu adecvat, ulterior au fost termene neonorate, multă birocrație și amânări peste amânări. Lucrurile s-au concretizat în cele din urmă la circa un an și jumătate de la momentul în care Primăria Mediaș a predat sediul către Prefectură. „Pentru mine, vreau să vă spun că este un vis împlinit. Toată acțiunea a început în anul 2013, iar de atunci s-au schimbat cinci miniștri și cinci prefecți. Nu a fost ușor, dar e o idee foarte bună și un lucru foarte bun pentru o jumătate de județ“, a explicat senatorul Viorel Arcaș. 


O zi pe săptămână

Centrul-pilot va avea program în fiecare miercuri, între orele 10.00 și 16.00. Candidații își vor depune aici dosarele pentru susținerea probei teoretice, vor susține examenul teoretic și vor depune cererile pentru programare la proba practică. În viitor, activitatea ar putea fi completată și cu cea de preschimbare a permiselor auto.

Pentru toată zona

Centrul local de examinare este subordonat Serviciului Public Comunitar Regim Permise Conducere și Înmatricularea Vehiculelor Sibiu din cadrul Instituției Prefectului. Acesta va deservi cetățenii din municipiul Mediaș, orașele Dumbrăveni și Copșa Mică și comunele Șeica Mică, Micăsasa, Axente Sever, Moșna, Dârlos, Bazna, Blăjel, Brateiu, Biertan, Ațel, Alma, Hoghilag, Laslea, Târnava și Valea Viilor.
    Trimite prin e-mail