vineri, 14 septembrie 2018

Publicat la 9/14/2018 05:01:00 p.m. de Anonim

Tot mai multe amenzi


Polițiștii locali medieșeni au aplicat, luna trecută, amenzi în valoare totală de aproape 95.000 lei.


Alex PÎNTEA

Unii medieșeni tulbură liniștea publică, folosesc parcările administrate de municipalitate fără să plătească, parchează pe zone verzi și aruncă deșeuri în locuri neautorizate. Acestea au fost cele mai sancționate fapte de natură contravențională de către polițiștii locali medieșeni în luna august. 

Au aplicat legea

Conform statisticilor Direcției Poliția Locală, numărul amenzilor este în creștere față de perioada similară a anului trecut. Astfel, polițiștii locali medieșeni au aplicat luna trecută un număr de 276 sancțiuni contravenționale, a căror valoare se ridică la aproape 95.000 lei. „Ca urmare a activităților desfășurate de către lucrătorii Poliției Locale în luna august, s-a constatat o creștere a faptelor de natură contravențională, comparativ cu aceeași perioadă a anului trecut. Astfel, a crescut numărul faptelor de tulburare a liniștii publice, atât ziua, cât și noaptea și în special în zilele de sâmbătă și duminică. Totodată, s-a constatat o creștere a faptelor de natură contravențională referitoare la staționarea în parcările cu plată fără a îndeplini condițiile legale, ocuparea spațiilor verzi cu autovehicule sau folosirea spațiilor verzi în alte scopuri, dar și staționarea cu autovehicule în locurile destinate persoanelor cu handicap. Au mai fost constatate diferite aspecte de depozitare a diferitelor deșeuri și gunoaie în locuri neautorizate. Pentru toate aceste situații, au fost identificate persoanele care se fac vinovate și au fost luate măsurile legale în vigoare“, a declarat Ilarie Sideriaș, directorul executiv al Poliției Locale Mediaș. 

Topul sancțiunilor

Din numărul total de sancțiuni aplicate pe parcursul lunii august, cele mai multe, respectiv 99, au fost pentru nerespectarea Hotărârii Consiliului Local 96/2018 cu privire la parcările auto administrate de către Primăria Mediaș. Valoarea acestora a fost de 29.700 lei. Pe locul al doilea în topul sancțiunilor au fost cele privind tulburarea ordinii și liniștii publice, linie pe care polițiștii locali au întocmit 76 de procese verbale de contravenție. Alte 37 de sancțiuni au fost aplicate pe linia încălcării normelor privind circulația pe drumurile publice, reglementate de către Ordonanța de Urgență a Guvernului nr. 195/2002. Alte 261 persoane au fost avertizate verbal și în scris, iar polițiștii locali s-au deplasat la 132 reclamații.
    Trimite prin e-mail