joi, 30 august 2018

Publicat la 8/30/2018 08:20:00 p.m. de Anonim

Mediaș Bike Marathon - aventură în natură


Competiția Mediaș Bike Marathon, aflată la cea de-a doua ediție, va avea loc sâmbătă. Aceasta se adresează atât bicicliștilor amatori, cât și celor profesioniști. Evenimentul este organizat de către Primăria Mediaș în parteneriat cu Asociaţia de Turism şi Ecologie Dianthus,  sprijinit de Consiliul Judeţean Sibiu și Colinele Transilvaniei. 


Alex PÎNTEA

Aproape 400 concurenți s-au înscris la ediția de anul acesta. Mediaș Bike Marathon are ca scop promovarea vieții active, mai aproape de natură. Organizatorii au pregătit și anul acesta trei trasee, cu lungimi de 25, 42 şi 70 km. „Mediaș Bike Marathon este un concurs de ciclism Cross Country, care va avea loc în data de 1 septembrie. Obiectivul este acela de a promova o parte din traseele din cadrul Colinelor Transilvaniei, dar și a potecilor din jurul cetăților fortificate, Richiș, Biertan, Ațel, Dupuș, Copșa Mare. Ediția din 2018 va avea trei trasee diferite, de 25, 42, respectiv 75 km. Traseul scurt este adresat strict începătorilor, iar pentru cei care au mai fost pe podium la alte concursuri de ciclism cu distanțe mai mari de 30 km se recomandă înscrierea la celelalte trasee. De asemenea, persoanelor care nu au mai fost la concursuri de ciclism li se recomanda înscrierea la traseul de 25 km. Traseul parcurge atât zone special amenajate din rețeaua Colinelor Transilvaniei, cât și dealuri cu iarbă, drumuri forestiere, ulițe din vechile sate-cetăți fortificate”, descrie viceprimarul Christine Thellmann.

Categorii și premii

La fiecare dintre cele trei trasee propuse de către organizatori, participarea se va face pe categorii de vârstă și sex. Categoriile pe care se va concura sunt: 14 - 18 ani, masculin și feminin, 19 - 29 ani, masculin și feminin, 30 - 39 ani, masculin și feminin, 40 - 49 ani, masculin și feminin, respectiv peste 50 ani, masculin și feminin, pentru traseele de 25 km și 40 km, în timp ce la traseul de 75 km se va concura doar la masculin. La traseul cel mai scurt, recompensarea câștigătorilor se va face în produse oferite de sponsori, iar la celelate două trasee se vor acorda premii în bani. Vârsta minimă a participanților trebuie să fie de 14 ani, iar pentru cei între 14 şi 18 ani este obligatoriu consimțământul unui părinte, care trebuie să fie prezent la înscriere. Pentru sportivii legitimați, este suficientă legitimația.


Kids Race

Organizatorii au pregătit și o competiție ciclistă pentru copii, astfel încât aceștia vor avea propriul lor Mediaș Bike Marathon. Cei mai mici iubitori ai ciclismului se vor putea înscrie la categoriile 5-6 ani, 7-9 ani, precum și 10-13 ani. Startul în această competiție care se va desfășura pe strada Johannes Honterus va fi dat cu 15 minute după plecarea concurenților în cursa mare.

Restricții de circulație

Competiția de sâmbătă impune și o serie de restricții de circulație. Astfel, pe strada Johannes Honterus, traficul va fi restricționat vineri seara, începând cu ora 17.00, și interzis în data de 1 septembrie în intervalul orar 06.00 - 19.00. Pe strada Petru Rareș și în Piața George Enescu, traficul va fi restricționat sâmbătă, în intervalul 07.00 - 19.00. Tot sâmbătă, de la 9.00 la 18.00, participanții la trafic sunt rugați să circule cu prudenţă pe traseul str. După Zid - str. Târnavei - str. Şt. O. Iosif - str. Cloşca - str. Avram Iancu - str. Nicolae Filipescu - str. Mărăşeşti - str. Gheorghe Lăzăr - str. Buzdului - str. Plopului - str. 9 Mai - Pasaj CFR - str. Aurel Vlaicu - str. Petru Maior.
    Trimite prin e-mail