joi, 30 august 2018

Publicat la 8/30/2018 08:17:00 p.m. de Anonim

Fotbaliștii medieșeni, egalii campioanei


Gaz Metan Mediaș a remizat cu CFR Cluj, scor 0-0. Alb-negrii au avut în față un portar în zi de grație, Jesus Fernandez, care s-a opus la toate șuturile trimise de aceștia pe parcursul jocului. Gazul a avut ocazii foarte mari de gol în ambele reprize, dar atunci când nu a respins portarul, s-a opus bara sau mingea a trecut pe lângă poartă. 


Gaz Metan a început în forță partida cu CFR Cluj, iar în minutul 3 a avut ocazia de a deschide scorul. Valentin Crețu a centrat de pe partea dreaptă, Carlos Fortes a deviat înapoi pentru șutul lui Nasser Chamed, care a ocolit însă poarta lui Fernandez. În minutul 11, Fortes a câștigat un duel la cap după un corner, dar mingea a trecut departe de poartă. Cu 5 minute înainte de pauză, portarul clujenilor a respins șutul din lovitură liberă a lui Chamed, iar apoi a scos și șutul lui David Caiado din marginea careului de 16 metri. În ultimul minut al reprizei, Fernandez a respins incredibil șutul lui Caiado din zona punctului cu var, mingea a revenit la mijlocașul gazist, care a șutat în bară. În prelungirile reprizei, goalkeeper-ul spaniol a reținut și lovitura de cap a lui Fofana Boubacar.

În inferioritate

CFR a început mai bine actul secund, iar în minutul 50, Alexandru Ioniță a trimis periculos un șut centrare spre poarta lui Răzvan Pleșca, iar balonul a trecut puțin pe lângă. Peste alte 5 minute, Robert Tambe a ratat deschiderea scorului din careul de 16 metri, după ce șutul său a trecut pe lângă poartă. În minutul 63, Fernandez și-a salvat din nou echipa la lovitura de cap a lui Fortes, apoi a avut o paradă spectaculoasă la șutul lui Ely Fernandes. În minutul 73, Sorin Bușu a văzut al doilea cartonaș galben și implicit pe cel roșu, iar Mediașul a evoluat în zece oameni până la final. Chiar și așa, tot alb-negrii au trecut pe lângă gol. Portarul CFR-ului a reușit încă o paradă la șutul aceluiași Fernandes din minutul 76.

Mulțumit de joc

La finalul partidei cu CFR Cluj, Mihai Teja și-a felicitat jucătorii pentru evoluția avută. „Am făcut un joc bun. Îmi felicit jucătorii. Am avut ocazii, dar nu le-am fructificat. E frustrant că n-am câștigat, dar să nu uităm că am jucat cu echipa campioană. CFR și-a luat un portar bun și cred că i-a salvat în acest joc. Noi am început să avem un fotbal bun. Jucătorii mei sunt cu gândul aici. Dacă vor avea oferte, cu siguranță vor pleca, dar prima dată trebuie să-și facă treaba aici. Etapa viitoare avem un derby cu Hermannstadt. Vrem să jucăm un fotbal bun și să reușim un rezultat bun. Nu trebuie să mai ajungem în situația de anul trecut“, a comentat tehnicianul.
Pentru formația pregătită de Teja urmează, sâmbătă după-amiază, de la ora 16.00, derby-ul județean cu FC Hermannstadt. Partida va avea loc la Târgu-Mureș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail