joi, 23 august 2018

Publicat la 8/23/2018 02:39:00 p.m. de Anonim

Darul lui Emil Mureșan pentru Mediaș



Artistul plastic medieșean Emil Mureșan a realizat o lucrare monumentală dedicată istoriei multiseculare a municipiului de pe Târnava Mare.

Este vorba despre o sculptură care aduce în prim plan Turnul Trompeților, monument care simbolizează reperul cultural al parcursului orașului, plasând burgul medieval pe harta istorică a Transilvaniei, ca nod comercial și de schimb cultural. Lucrarea a fost realizată din inox, are aproape doi metri înălțime, iar concepția îi aparține în totalitate maestrului Emil Mureșan. Ceremonia de dezvelire a acesteia este programată mâine după-amiază, în holul mare al Primăriei Mediaș.
„Artistul plastic Emil Mureșan a realizat o sculptură care reprezintă elemente arhitecturale remarcabile ale orașului. Această lucrare arată viziunea artistului vis-a-vis de contextul istoric al urbei și va fi expusă în holul Primăriei Mediaș. Ceremonia de dezvelire va avea loc, vineri, 24 august, de la ora 16.30. Medieșenii sunt invitați să participe la acest eveniment și să admire lucrarea de aproape 2 metri, realizată din inox și concepută de artistul plastic Emil Mureșan, în vârstă de 87 de ani“, au anunțat reprezentanții Direcției Municipale pentru Cultură, Sport, Turism și Tineret din cadrul Primăriei Mediaș. (A.P.)
    Trimite prin e-mail