joi, 23 august 2018

Publicat la 8/23/2018 02:42:00 p.m. de Anonim

Apa Târnavei Mari derulează noi investiții în cartierul Vitrometan. Șantier pe Vlădeasa


Operatorul regional de apă și apă uzată a demarat lucrările de reabilitare a rețelei de apă potabilă de pe strada Vlădeasa, din cartierul Vitrometan. Investiția, cu o valoare de aproximativ 103.000 lei, se derulează cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș. Termenul de finalizare este luna  octombrie. 


Alex PÎNTEA

Având în vedere planurile Primăriei municipiului Mediaș de a derula în perioada următoare o serie de investiții pentru reabilitarea zonei carosabile, a zonelor pietonale, pentru reamenajarea spațiilor verzi și crearea de noi locuri de parcare, în măsura posibilităților, pe strada Vlădeasa, operatorul Apa Târnavei Mari a considerat că anterior acestora este oportun să reabiliteze rețeaua de apă potabilă. 


Spre deosebire de rețeaua de canalizare menajeră, reabilitată și extinsă acum câțiva ani prin intermediul investițiilor din cadrul Programului Operațional Sectorial Mediu, rețeaua de alimentare cu apă potabilă de pe strada Vlădeasa este veche și se află într-o stare avansată de degradare. Actuala rețea a fost executată din conducte de azbociment și prezintă un risc mare de apariție a defectelor, fapt care ar conduce la creșterea numărului de intervenții pentru remedierea avariilor și implicit la disconfortul locatarilor din zonă. 

Bani de la bugetul local

Investiția „Reabilitare rețea apă potabilă, zona Vitrometan - strada Vlădeasa - municipiul Mediaș” are o valoare de 103.369,27 lei. Aceasta se derulează cu finanțare de la bugetul local al municipiului Mediaș, în baza Hotărârii Consiliului Local nr. 85/2018. „Investiția are ca finalitate reabilitarea rețelei de alimentare cu apă în lungime de 130 metri liniari, executarea a șase branșamente la condominii și doi hidranți. Lucrarea se va derula pe strada Vlădeasa, de la intersecția cu strada Sebeș și până la intersecția cu strada Blajului. Se va lucra pe tronsoane, iar în timpul desfășurării lucrărilor nu va fi necesară întreruperea circulației. Porțiunea de lucru va fi semnalizată corespunzător, iar circulația se va desfășura în condiții de atenție sporită“, a precizat Milu Oltean, șeful Birou Relații Publice și Comunicare în cadrul societății Apa Târnavei Mari.

Gata în toamnă

Lucrările de pe strada Vlădeasa sunt executate de către societatea Building Group SRL din Mediaș. Termenul de desfășurare al acestora este 10 august - 31 octombrie. „Suntem încrezători că lucrările vor respecta graficul stabilit, astfel încât la finalizarea investiției locuitorii din zonă să se bucure de servicii de cea mai bună calitate din partea operatorului Apa Târnavei Mari și de un grad sporit de confort. Totodată, rugăm respectuos proprietarii de garaje și de autoturisme din zona în care se vor desfășura lucrările să elibereze amplasamentul pe durata executării lucrărilor, pentru a nu obstrucționa accesul utilajelor și pentru a evita producerea de accidente“, a subliniat Milu Oltean.
    Trimite prin e-mail