marți, 24 iulie 2018

Publicat la 7/24/2018 12:49:00 p.m. de Anonim

Județul Sibiu a depășit pragul de 20.000 de semnături pentru inițiativa „Fără penali în funcții publice”


22.000 de cetățeni din județul Sibiu au semnat inițiativa „Fără penali în funcții publice”, în mai puțin de patru luni de la startul campaniei, iar pragul minim de semnături a fost atins, anunță conducerea filialei USR Sibiu.


Au fost organizate peste 20 de acțiuni de strâns semnături în tot județul, potrivit sursei citate. „A fost un efort fantastic depus de toți colegii din USR Sibiu, Mediaș, Agnita și zeci de voluntari, iar, datorită lor, acum avem 22.000 de semnături la Sibiu. Acest rezultat este mai mult decât dovada implicării cetățenilor care au semnat pentru a transmite împreună mesajul fără penali în funcții publice, este dovada că cetățenii își doresc o Românie curată, fară corupți și un viitor sigur pentru copiii lor aici”, precizează președintele USR Sibiu, Adrian Echert.
Județul Sibiu este pe lista celor 21 de județe care trebuiau să strângă minim 20.000 de semnături pentru inițiativa cetățenească. Însă, chiar dacă s-a atins pragul de semnături, campania continuă până în 20 august. Se pot descărca liste de pe site-ul www.farapenali.ro pentru fiecare județ, iar cetățenii pot semna sau preda liste la centrele de colectare din țară, a căror listă poate fi accesată aici.
„După mesajul transmis printr-un afiș stradal, «Sibiu, oraș liber de corupție #dragneademisia», acum 22.000 de cetățeni ai județului Sibiu transmit mesajul «Fără penali în funcții publice». Este și a fost o mobilizare extraordinară. Sibiul chiar este un județ care vrea să se elibereze de corupție, Sibiul este un oraș lider al spiritului civic din România. Mă înclin în fața cetățenilor care au semnat și a voluntarilor campaniei”, transmite președintele USR, deputatul Dan Barna.
La nivel național mai este nevoie de 160.000 de semnături din totalul de 500.000. Printre județele în care mai este nevoie de semnături pentru a atinge pragul legal de 20.000 se numără: Alba, Bacău, Bihor, Buzău, Dolj, Galați, Hunedoara, Ialomița, Iași, Ilfov, Maramureș, Mureș, Neamț Prahova, Suceava, Tulcea și Vâlcea.
    Trimite prin e-mail