marți, 24 iulie 2018

Publicat la 7/24/2018 11:55:00 a.m. de Anonim

Caravană medicală la Boarta



Peste 140 de locuitori din comuna Șeica Mare au avut ocazia să-și verifice sănătatea, cu ajutorul unei echipe de medici şi asistenţi ai Spitalului Militar Sibiu.

Duminică, 22 iulie, peste 30 de specialiști din cadrul Spitalului Militar de Urgenţă „Dr. Alexandru Augustin” Sibiu s-au deplasat în satul Boarta, unde administrația locală a pus la dispoziție sediul și curtea grădiniței pentru consultații medicale. 

Consultații gratuite

Au fost efectuate consultaţii gratuite pentru un număr de peste 140 de persoane din localităţile Şeica Mare Boarta, Buia și Ștenea. Astfel, s-au efectuat ecografii, electrocardiograme şi analize medicale uzuale. Numărul consultaţiilor efectuate de medici în specialităţile: Chirurgie Generală, Medicină Internă, Ortopedie, Cardiologie, Psihiatrie/Psihologie, O.R.L., Oftalmologie, Stomatologie, Chirurgie O.M.F. și Dermatologie a depăşit numărul de 500, într-un interval de lucru efectiv de mai mult de opt ore. 

Voluntariat

17 medici au făcut parte din echipa medicală. „Participarea medicilor militari şi civili şi a personalului auxiliar din Spitalul Militar de Urgenţă Sibiu s-a efectuat pe bază de voluntariat, în afara orelor de serviciu. Această acţiune umanitară urmează să fie repetată, în alte zone defavorizate din teritoriul deservit de spital, respectiv judeţele Sibiu, Alba și Hunedoara“, a declarat lt. col. dr. Adrian Popenţiu, responsabilul cu activitatea de informare şi relaţii publice al Spitalului Militar. (A.L.)
    Trimite prin e-mail